Σοβαρό κίνδυνο τύφλωσης αντιμετωπίζει ένας 19χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ο οποίος καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε από ρίψη δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 19χρονος είδε σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων αστυνομικό των ΜΑΤ να τον σημαδεύει με το όπλο ρίψης δακρυγόνων.

Ο νεαρός ένιωσε έντονο πόνο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Οι γιατροί διαπίστωσαν απώλεια όρασης κατά 80% από το αριστερό μάτι, με κίνδυνο μάλιστα ολικής τύφλωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το περιστατικό και με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού σημειώνεται ότι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου από το κέντρο της Πάτρας, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια, διακομίστηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», 19χρονος ημεδαπός με τραύμα στο αριστερό ζυγωματικό.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο τραυματίας εισήλθε στο νοσοκομείο στις 19:12 και εξήλθε ύστερα από 30 λεπτά περίπου, στις 19:40 ώρα, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και συγκεκριμένα τη συρραφή του τραύματος. Επισημαίνεται ακόμη πως «μέχρι τώρα ο 19χρονος δεν έχει ανταποκριθεί στις επανειλημμένες τηλεφωνικές και δια ζώσης επικοινωνίες ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τους οικείους του, προκειμένου να προσέλθει για να καταθέσει σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο τραυματισμός του».

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ακόμη ότι «στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργείται για τα επεισόδια της 17/11/2012, δεν έχει προκύψει, μέχρι τώρα, κανένα στοιχείο που να συνδέει τον τραυματισμό του 19χρονου με ρίψη χημικών ενώ για τον τραυματισμό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πάτρας και στο πλαίσιο της προανάκρισης θα κληθεί και πάλι ο 19χρονος να καταθέσει».

Παράλληλα η Αστυνομία καλεί τους πολίτες που γνωρίζουν για τις συνθήκες τραυματισμού να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 2610-222404 και 2610-695130 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΕΚ Lines: «Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ έχει ελεγχθεί πλήρως, από το πλήρωμα. Μετά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν αποβιβασθεί ασφαλώς. Οι επιβάτες για το δρομολόγιο που δεν εκτελέσθηκε έχουν ενημερωθεί και η εταιρεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά τους. Τα επόμενα δρομολόγια Πάτρα-Βενετία-Πάτρα θα εκτελεστούν κανονικά».