Δημοσκόπηση GPO για Mega: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Ενδιαφέροντα ήταν τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας πολιτικών εξελίξεων της GPO που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, με 6 στους 10 ερωτώμενους να «βλέπουν» αρνητικά τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση και τον Σύριζα να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,3% έναντι 20,1 που συγκεντρώει η ΝΔ.

Ενδιαφέροντα ήταν τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας πολιτικών εξελίξεων της GPO που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, με 6 στους 10 ερωτώμενους να «βλέπουν» αρνητικά τις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,3% έναντι 20,1% που συγκεντρώνει η ΝΔ.

Σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν τις εκλογές τις είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός ήταν ο Α. Τσίπρας, ενώ 8 στους 10 δεν πιστεύουν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν θα είναι τα τελευταία. Ως προς τη θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην κορυφή βρίσκεται ο Φ. Κουβέλης, με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα να ακολουθούν. Παρόλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από τους περισσότερους καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.

Υψηλά ποσοστά θετικής γνώμης συγκεντρώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας (43,6%) παρά τα επώδυνα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 ατόμων ηλικίας 18 και άνω μεταξύ 15-17 Νοεμβρίου 2012, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, δηλαδή μετά την ψήφιση των μέτρων του Μνημονίου III.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της μέτρησης και ειδικά η πρόθεση ψήφου αποτελούν την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν τη δεδομένη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική