Οκτώ πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται κάτω από το «μικροσπόπιο» του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News».

Ο έλεγχος αφορά τους νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη, τους πρώην βουλευτές του κόμματος Γιώργο Βουλγαράκη και Φεβρωνία Πατριανάκου και τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠαΣοΚ, Τάσο Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Απόστολο Φωτιάδη.

Στόχος του ΣΔΟΕ είναι να διαπιστωθεί εάν κάποιοι από τους προαναφερθέντες πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, ενώ οι υποθέσεις για τις οποίες ελέγχονται δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Διάψευση Γιάννου Παπαντωνίου

Με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου διαψεύδει ότι πέρασαν χρήματα από λογαριασμό της συζύγου του. «Με οργή και αγανάκτηση…. διαψεύδω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα απίστευτα ψεύδη και τις κακοήθειες κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό τάχα της συζύγου μου. Η εργολαβία λάσπης και χυδαιότητας εναντίον μου και σε βάρος της συζύγου μου συνεχίζεται. Θα απαντήσω στους συκοφάντες μου με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου», αναφέρει στην δήλωσή του ο Γ. Παπαντωνίου