Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί εκ νέου έντονη φημολογία για απομάκρυνση του Πορτογάλου κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Μολονότι δεν έχει περάσει ένα εικοσιτετράωρο από τη δημόσια δήλωση-στήριξη του προέδρου της ΠΑΕ κ. Γιάννη Αλαφούζου περί απόλυτης εμπιστοσύνης στον 66χρονο προπονητή και την ατάκα ότι «θα παραμείνει μαζί μας μέχρι το τέλος», επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια περί διαζυγίου.

Είναι γεγονός ότι οι στενοί συνεργάτες του κ. Αλαφούζου καθημερινά τον πιέζουν για να διώξει τον κ. Φερέιρα, διότι θεωρούν ότι η κατάσταση στην ομάδα μοιάζει μη αναστρέψιμη με τον πορτογάλο στον πάγκο. Κι ως εκ τούτου θέλουν να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς… οσφραίνονται ότι εφόσον συνεχιστούν τα αρνητικά αποτελέσματα οι αντιδράσεις των οπαδών του Τριφυλλιού θα στραφούν (και) εις βάρος του κ. Αλαφούζου και της διοίκησής του.

Η μεγάλη εκτίμηση ωστόσο που τρέφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ στον κ. Φερέιρα και η φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, φαίνεται ότι αποτελεί ένα από τα βασικά εμπόδια που αποτρέπει τον κ. Αλαφούζο να πάρει την απόφαση και να διακόψει τη συνεργασία με τον Πορτογάλο. Λέγεται μάλιστα ότι η δήλωση περί στήριξης στον προπονητή έγινε κυρίως λόγω της έντονης φημολογίας και των δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι επίκειται η απόλυση του κ. Φερέιρα, κάτι το οποίο ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ δεν επιθυμούσε να το πληροφορηθεί ο κόουτς από τα ΜΜΕ. Το άλλο εμπόδιο αφορά τα χρήματα που θα πρέπει να λάβει ο πολύπειρος προπονητής σε περίπτωση απόλυσης, τα οποία εκτιμάται ότι αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ, καθώς εκκρεμούν οφειλές και από την περασμένη σεζόν…

Ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί σχετικά με την παραμονή ή μη του κ. Φερέιρα είναι και η εικόνα του σημερινού (4/11) αθλητικού Τύπου, που μοιράζεται σε εκείνους που τον… κρατούν στην Παιανία και σε εκείνους που τον… τελειώνουν.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι καθοριστική θα είναι η σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών, όπου δεν αποκλείεται για πρώτη φορά να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο λύσης της συνεργασίας τους. Ο κ. Αλαφούζος καταρχάς θέλει να ακούσει όσα θα του πει ο κ. Φερέιρα σχετικά με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν οι Πράσινοι και αν θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ακολούθως θα αποφασίσει τι θα πράξει.

Δεδομένου ωστόσο ότι τα οικονομικά του Τριφυλλιού δεν δίνουν την πολυτέλεια για ένα ακόμη «χρυσό» διαζύγιο (ήδη προ ημερών βγήκε ένα αντίστοιχο με τον διεθνή μέσο Κώστα Κατσουράνη που θα στοιχίσει στους Πράσινους περί τις 600.000 ευρώ), στις τάξεις των διοικούντων υπάρχει και η σκέψη _εφόσον δεν πειστεί να παραιτηθεί_ για μεταπήδηση του κ. Φερέιρα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή (!), αφενός για να υπάρξει αλλαγή κλίματος και στα αποδυτήρια και στην εξέδρα, αφετέρου για να γλιτώσει η ΠΑΕ την αποζημίωση…