Λίγες ώρες πριν από την κομβική αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης (ρεκόρ 4 νίκες – 1 ήττα) στο ΟΑΚΑ (Πέμπτη, 15/11, 21.45), η οποία μοιάζει με… τελικό για την ευρωπαϊκή επιβίωση του μπασκετικού Παναθηναϊκού (2 νίκες – 3 ήττες), ο προπονητής του Τριφυλλιού κ. Αργύρης Πεδουλάκης και ο αμερικανός φόργουορντ Αντι Πάνκο μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού και της αντιπάλου, η οποία «σαρώνει» αήττητη (7-0) και στο ισπανικό πρωτάθλημα.
«Η Ρεάλ έχει βρει ρυθμό και αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι μια ομάδα που χτίζεται τα τελευταία χρόνια. Έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, έναν συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης και καταφέρνουν να φτάνουν σε υψηλά σκορ. Εμείς θα πρέπει να εξαλείψουμε αυτά τα μπλακ-άουτ που παθαίνουμε γενικά στην Ευρωλίγκα. Ειδικά απέναντι στη Ρεάλ, αν σταματήσεις να παίζεις για 3-4 λεπτά, θα καταστραφείς. Είναι κάτι που μέχρι τώρα μας έχει στοιχίσει. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που θέλουμε να κρατήσουμε από το ματς του πρώτου γύρου στη Μαδρίτη, αλλά υπάρχουν και μεγάλες διαφορές, που έχουν να κάνουν κυρίως με την πίεση που τώρα είναι πολύ μεγαλύτερη για μας, ενώ η Ρεάλ είναι ήδη στο Top 16», υπογράμμισε ο κ. Πεδουλάκης, ο οποίος προσπαθεί να είναι συγκεντρωμένος στο δύσκολο «στοίχημα», αλλά κοιτάζει και την αγορά για έναν ακόμη παίκτη, που θα μπορούσε να αποκτηθεί για να κάνει τη διαφορά στους Πράσινους.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Αντι Πάνκο, MVP του περυσινού ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του στις εφετινές διοργανώσεις, τόνισε: «Ξέρω πολύ καλά τη Ρεάλ. Είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα με πέρυσι. Γνωρίζω τον προπονητή της και για μένα είναι η ομάδα που παίζει αυτή τη στιγμή το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρωλίγκα. Τρέχει πολύ, πετυχαίνει πολλούς πόντους κι έχει υιοθετήσει ένα ελεύθερο στυλ παιχνιδιού, ενώ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες που γνωρίζονται μεταξύ τους γιατί οι περισσότεροι ήταν στην ομάδα και πέρυσι. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίξουμε με ομαδικό πνεύμα. Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι. Κάθε κατοχή είναι πολύ σημαντική σε τέτοια ματς. Επίσης, παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον παράγοντα».