Επιστολή προς όλους τους υπουργούς με την οποία τους ζητεί να καταθέσουν αιτήματα ως προς τις ανάγκες φορέων και υπηρεσιών σε προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών, απέστειλε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά την κοινοποίηση της σχετικής εγκυκλίου για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Ο κ. Μανιτάκης επιμένει ότι οι υπάλληλλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε φορείς που έχουν ανάγκες, σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί κυρίως από δημάρχους και συνδικαλιστικούς φορείς που αρνούνται να καταρτίσουν τις ατομικές πράξεις για τις απολύσεις.
Στην επιστολή του ο κ. Μανιτάκης τονίζει ότι για την αντιμετώπιση άμεσων και επιτακτικών αναγκών προβλέπεται και η προσωρινή τοποθέτηση προσωπικού σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα του δημοσίου τομέα. Τους ζητεί ως εκ τούτου ταχεία υποβολή των αιτημάτων για την άμεση κάλυψη των αναγκών και την τοποθέτηση υπαλλήλων σε νέες θέσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες σε προσωπικό ΔΕ Διοικητικού σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη.
Τέλος, σημειώνει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης, καθώς και στις υπηρεσίες που ισχύει πάγωμα προσλήψεων.
«Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο», υπογραμμίζει.