Μόλις προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Αλαφούζος δήλωνε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης του προπονητή της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα. Παρά τις έντονες πιέσεις που του ασκούνταν από τους στενότερους των συνεργατών του αλλά (πλέον) και τη μεγάλη μάζα των οπαδών του Τριφυλλιού, ο επικεφαλής των Πρασίνων δήλωνε σε κάθε τόνο ότι στηρίζει τον Πορτογάλο. Παρ’ όλα αυτά, η «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην Κέρκυρα τη Δευτέρα (12/11), που ήρθε ως συνέχεια της βαριάς ήττας (3-0) στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Λάτσιο την περασμένη Πέμπτη (8/11) φαίνεται ότι κλόνισε για πρώτη φορά τόσο έντονα την εμπιστοσύνη του κ. Αλαφούζου προς το πρόσωπο του 66χρονου προπονητή, το μέλλον του οποίου στο Τριφύλλι κρέμεται σε μια κλωστή. Ολα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Φερέιρα από τον Παναθηναϊκό έχει αρχίσει και δύσκολα θα σταματήσει, καθώς η πορεία της ομάδας παραμένει καθοδική.

Οι Πράσινοι απέναντι σε έναν ακόμη μικρομεσαίο αντίπαλο όπως είναι η Κέρκυρα, που έχει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, απείλησαν ελάχιστα και απειλήθηκαν αρκετά, βγάζοντας στο γήπεδο για πολλοστή φορά ένα σωρό αδυναμίες που δεν διορθώνονται σχεδόν από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το Τριφύλλι έπειτα από πέντε μήνες δουλειάς (συμπεριλαμβανομένης και της καλοκαιρινής προετοιμασίας) παρουσιάζει σχεδόν την ίδια προβληματική εικόνα σε όλους τους τομείς, την ώρα που ο κ. Φερέιρα παρά τα ελαφρυντικά που έχει (οικονομικά προβλήματα, τραυματισμοί, απουσίες, εχθρική διαιτησία κλπ) αδυνατεί να βρει τη μαγική συνταγή για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Σε δέκα αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα οι Πράσινοι βρίσκονται μόλις στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους ΟΦΗ, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο, ενώ υπολείπονται δέκα βαθμούς του δεύτερου ΠΑΟΚ και 15 του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Επίσης στην Ευρώπη ο ΠΑΟ έχει υποστεί δύο βαριές ήττες (3-0) από τη Μάριμπορ και τη Λάτσιο, παραμένει ουραγός στη βαθμολογία και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον αποκλεισμό από την επόμενο φάση, γεγονός που τον καθιστά ουσιαστικά εκτός στόχων.

Κι αν τα αποτελέσματα μπορεί να μην αποτελούν προτεραιότητα για έναν σύλλογο που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και εξαρχής γνώριζε ότι δύσκολα κατά την τρέχουσα περίοδο θα διεκδικούσε τίτλους, η κάκιστη εικόνα του στο γήπεδο και η στασιμότητα που παρουσιάζουν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του, ακόμη και οι νεαροί ταλαντούχοι που προέρχονται από τις Ακαδημίες, δεν αφήνουν περιθώρια στους διοικούντες για περαιτέρω πίστωση χρόνου στον κ. Φερέιρα.

Αλλωστε ήδη η διοίκηση Αλαφούζου και προσωπικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχουν υποστεί μεγάλη φθορά στη συνείδηση των οπαδών του Τριφυλλιού λόγω της επιλογής να στηριχθεί… τυφλά ο 66χρονος προπονητής, την ώρα που ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός παραμένει ασθενής…