Δημοσίευμα από την Ιταλία το οποίο καλεί τη Ρόμα να καταθέσει άμεσα την «κατάλληλη πρόταση» για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη, επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της παραμονής ή όχι στον Ολυμπιακό των τριών παικτών τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Από την ημέρα που ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει φωτογραφίζοντας τους τρεις ποδοσφαιριστές «να τελειώνουμε με τις ανανεώσεις το συντομότερο δυνατόν διότι δεν είναι σωστό για τους παίκτες και για το σύλλογο να σέρνονται φήμες» έχει παρέλθει σχεδόν ένας μήνας χωρίς επισήμως να υπάρξει καμιά κινητικότητα.
Εκ των πραγμάτων, ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο Χοσέ Χολέμπας και ο Τοροσίδης δείχνουν ότι δεν βιάζονται να δεσμευτούν για άλλα τρία χρόνια με τον Ολυμπιακό. Είτε επειδή δεν θεωρούν ικανοποιητική την πρόταση της διοίκησης, είτε γιατί πιστεύουν ότι ως ελεύθεροι να υπογράψουν στην ομάδα της αρεσκείας τους από την 1η Ιανουαρίου, θα βρουν περισσότερα χρήματα στη διεθνή αγορά, είτε διότι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρωτάθλημα καλύτερο του ελληνικού, δεν έσπευσαν να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα νέο συμβόλαιο. Ενδεχομένως μάλιστα να μην το πράξουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, περιμένοντας να δουν πως θα κινηθεί το όνομά τους στη διεθνή αγορά και τι προτάσεις θα υπάρξουν.
Επί του παρόντος η καθυστέρηση λειτουργεί υπέρ των παικτών και σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τα πράγματα ενδέχεται να αντιστραφούν, αν δεν υπογράψουν σε ομάδα της αρεσκείας τους μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπως είχε κάνει πέρυσι με την Πάρμα ο Σωτήρης Νίνης του Παναθηναϊκού.
Με τα σημερινά δεδομένα και την απροθυμία των τριών παικτών να ξεκινήσουν συζητήσεις με βάσει την πρόταση της διοίκησης, όλα δείχνουν ότι κάποιος από τους τρεις ή και οι τρεις μαζί, δύσκολα θα φοράνε την ερυθρόλευκη φανέλα τα επόμενα χρόνια. Το ταλέντο δεν τους λείπει, τα χρόνια δεν τους πήραν, άπαντες πραγματοποιούν φέτος καλές εμφανίσεις, οι μάνατζερ παρακολουθούν τα παιχνίδια τους και το κριτήριο που θα καθορίσει το ποδοσφαιρικό τους μέλλον αναμένεται να είναι οι καθαρές ετήσιες αποδοχές.