Ναζιστές στις πλατείες της Αθήνας! Αντισταθείτε!

Ο ελληνικός λαός ξεχνάει εύκολα. Έχει ειπωθεί πολλές φορές αλλά πλέον αποδεικνύεται καθημερινά

Ναζιστές στις πλατείες της Αθήνας! Αντισταθείτε! | tovima.gr

Ο ελληνικός λαός ξεχνάει εύκολα. Έχει ειπωθεί πολλές φορές αλλά πλέον αποδεικνύεται καθημερινά. Τελευταίο παράδειγμα, η διανομή τροφίμων στην Πλατεία Αττικής από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κανένα πρόβλημα με τη διανομή. Καλά κάνουν και μοιράζουν τρόφιμα. Το απαράδεκτο είναι ότι για να δώσουν τα τρόφιμα απαιτούν από τους πολίτες να αποδείξουν ότι είναι Έλληνες, επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους και συμπληρώνοντας ειδικά δελτία του νεοναζιστικού μορφώματος. Αν δεν είναι Ελληνική, όσο και να πεινάει κανείς, φεύγει άπρακτος.

Και αυτόν τον έλεγχο τον δέχτηκαν δυστυχώς εκατοντάδες έλληνες πολίτες που πέρασαν την Τρίτη από τους ναζιστικούς πάγκους. Χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ έδωσαν τα στοιχεία τους σε αυτούς που όπως έκαναν χθες μία διαλογή σε Ελληνες και ξένους, πολύ εύκολα μπορούν να κάνουν σε Δεξιούς και Αριστερούς, σε ομοφυλόφιλους και μη, σε φτωχούς και πλούσιους, σε αρτιμελείς ή όχι, σε όμορφους και δύσμορφους, σε λεπτούς και χονδρούς, σε ψηλούς και κοντούς.

Όπως απαίτησαν να μετατεθεί η νηπιαγωγός του σχολείου της Ζακύνθου γιατί δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που έκανε το μάθημά της στα παιδιά.

Θα πείτε «πεινούν τι να κάνουν οι άνθρωποι»; Αν θέλουν να λέγονται άνθρωποι να αρνηθούν. Γιατί οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής θέλουν να τους εξοικειώσουν με τον διαχωρισμό ανθρώπων. Όπως έκαναν ακριβώς, τα ανθρωπόμορφα νεοναζιστικά κτήνη του Χίτλερ που τόσο θαυμάζουν οι νεόκοποι «Ελληνες» ομοϊδεάτες τους.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να θυμηθεί τι προκάλεσαν οι ναζιστικές ορδές στην πατρίδα μας στα χρόνια της Κατοχής. Να αντισταθεί, όπως και τότε, στη λογική τους. Να θυμηθεί επίσης τα μαύρα χρόνια της χούντας, τα βασανιστήρια και τις εξορίες που έφεραν οι ιδέες που ενστερνίζονται οι χρυσαυγίτες. Και να μην τους νομιμοποιούν παίρνοντας τα τρόφιμα που μοιράζουν θέλοντας να κρύψουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο κάτω από το δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο.

Γιατί πολύ γρήγορα, νομίζοντας ότι έχουν αποδοχή, δεν θα διστάσουν να καταλάβουν με οποιοδήποτε τρόπο την εξουσία. Τα παραδείγματα τα έχουμε, Χίτλερ και Μουσολίνι. Τα πιο απεχθή καθεστώτα που πέρασαν από την Ευρώπη και την αιματοκύλισαν.

Τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει να ξυπνήσουν. Να αφήσουν τις διαφορές τους, να απομονώσουν τους δικούς τους έξαλλους οπαδούς και να συστρατευτούν άμεσα στον πόλεμο κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Ας συμφωνήσουν επιτέλους στο ξανακτίσιμο της Παιδείας, στην εξαφάνιση των πελατειακών λογικών, στη δημιουργία σοβαρού κράτους δικαίου.

Ας καταλάβουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα από τον γκρεμό και ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής καραδοκεί.

Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk