Ο τουρισμός «επιστρατεύει» την αγροτική παραγωγή
Κοινές δράσεις για τη μεγαλύτερη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό συζήτησαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής κ. Αθ. Τσαυτάρης.
Κοινές δράσεις για τη μεγαλύτερη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό συζήτησαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής κ. Αθ. Τσαυτάρης. Συγκεκριμένα αποφάσισαν τη συνεργασία των δυο υπουργείων στην ανάδειξη και υποστήριξη των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην καθιέρωση θεσμών που θα ενισχύσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενσωματώνοντας σε αυτό και τα διατροφικά στοιχεία της χώρας, δράσεις που θα συμπεριληφθούν στην καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
«Η ορθή αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις περιφερειακές οικονομίες και να δώσει νέα δυναμική στην αγροτική παραγωγή. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι θα πρέπει άμεσα να αρθούν χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν τέτοιου είδους συνεργασίες και συνέργιες», τόνισε η υπουργός.

