Εμφανισιακά οι δημιουργίες του θυμίζουν γυάλινα σερβίτσια Μουράνο. Στην πραγματικότητα όμως τα υλικά του ευφάνταστου καλλιτέχνη δεν είναι παρά το νερό, η ζάχαρη και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Ο Fernando Laposse, απόφοιτος της σχολής Kαλών Tεχνών Saint Martins του Λονδίνου, οδηγήθηκε σε αυτό το δημιούρημα προσπαθώντας να πειραματιστεί με τις τεχνικές και τις πρώτες ύλες. «Ξεκίνησα θέλοντας να μάθω την τέχνη του φυσητού γυαλιού η οποία αποδείχθηκε δύσκολη και με υψηλό κόστος, έτσι στράφηκα στα τρόφιμα. Ανακάλυψα ότι τα υλικά (π.χ. η ζάχαρη και η άμμος του γυαλιού) παρουσιάζουν παρόμοιες συμπεριφορές και η διαδικασία είναι απλούστερη» εξηγεί.

Η έμπνευσή του την οποία παρουσίασε στο φετινό London’s Design Festival είχε άμεση ανταπόκριση στην αγορά των τροφίμων καθώς μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στις εταιρείες ποτών αλλά και στη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων όχι μόνο σαν τελικό προιόν αλλά και σαν παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής μπροστά στο κοινό.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτή δεν είναι μόνο η αληθοφάνεια των σχεδίων αλλά και το γεγονός ότι το σκεύος σε συνδυασμό με το περιεχόμενο (ένα υψηλής ποιότητας απόσταγμα ή ένα ευφάνταστο κοκτέιλ) γίνεται μέρος της γευστικής εμπειρίας.

Δείτε εδώ πώς δημιουργούνται τα γλυκά αυτά έργα τέχνης.