Υλικά
  • παντζάρια σε ίδιο μέγεθος, καθαρισμένα από τα κοτσάνια και πλυμένα
  • αλάτι, χοντρό
  • φύλλα αλουμινόχαρτου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε επιμελώς τα παντζάρια με απορροφητικό χαρτί, τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.

Μπορούμε να τα ελέγξουμε τρυπώντας τα με ένα μυτερό μαχαίρι. Αν η λεπίδα εισχωρήσει εύκολα, είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη όπως είναι.

Κάθε φορά που θέλουμε να τα μαγειρέψουμε, απλώς τα βγάζουμε από την κατάψυξη, τα αφήνουμε για λίγες ώρες να ξεπαγώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα μαγειρεύουμε όπως μας αρέσει.

Μια ωραία ιδέα είναι ψιλοκομμένα παντζάρια, με ζεστό κατσικίσιο τυρί, φύλλα από σπανάκι, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες από καλό παλαιωμένο ξίδι. Φυσικά, το καλό θαλασσινό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι τούς πάει πάντα!