Στο φιλικό ματς της Τετάρτης (14/11) στο Δουβλίνο με την εθνική ομάδα του Εϊρε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας κ. Φερνάντο Σάντος θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποιους νέους παίκτες που κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως ο Κώστας Σταφυλλίδης (αμυντικός) του ΠΑΟΚ, ο Κωσταντίνος Περιστερίδης (τερματοφύλακας) του Πανιωνίου και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (μέσος) της Ρόμα. Όπως είναι γνωστό δεν κλήθηκαν οι Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης, ενώ στη θέση του Κώστα Μανωλά κλήθηκε ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Δημήτρης Σιόβας.

Οι τρεις νεαροί μάλιστα, έκαναν και δηλώσεις πριν από την τελευταία προπόνηση της Εθνικής προτού αναχωρήσει για την Ιρλανδία. Ο Σταφυλίδης σημείωσε ότι «θα κάνω το καλύτερο για να δικαιώσω τον κύριο Σάντος που με κάλεσε. Πιστεύω η δουλειά που γίνεται στην Εθνική είναι πολύ καλή. Κοιτούν τους παίκτες νέων και ελπίδων και μετά κρίνουν ποιος είναι έτοιμος», ενώ ο νεαρός γκολκίπερ του Πανιωνίου Περιστερίδης υποστήριξε ότι «έμεινα έκπληκτος όταν έλαβα μήνυμα στο κινητό μετά την προπόνηση στον Πανιώνιο μαθαίνοντας ότι κλήθηκα στην Εθνική. Είμαι ένας νέος τερματοφύλακας, θέλω να μαζεύω εμπειρίες, δεν με νοιάζει εάν θα αγωνιστώ ή όχι. Το σημαντικό είναι που θα βρίσκομαι εκεί».

Οσο για τον πρώην μέσο της ΑΕΚ και νυν της Ρόμα Ταχτσίδη δεν έκρυψε τη χαρά του: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τον κύριο Σάντος που με κάλεσε στην Εθνική. Κοιτάω καθημερινά να είμαι καλός στους αγώνες και στις προπονήσεις να είμαι πάντα έτοιμος και πάντα ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική».

Το ματς με το Εϊρε είναι ένα πρώτο και αρκετά πρόωρο τεστ για την εκτός έδρας καθοριστική αναμέτρηση με τη Βοσνία τον προσεχή Μάρτιο (22/3) στο Σεράγεβο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, ενώ όπως είναι γνωστό ακολουθεί ακόμη μια επικίνδυνη έξοδος στη Λιθουανία στις 7 Ιουνίου…