Οι αιώνες περνούν, αλλά οι θάλασσες και οι επιλογές καιροφυλακτούν μέσα στις ψυχές όλων μας. Η ηρωίδα του Ερρίκου ΄Ιψεν, Ελίντα Βάγκελ, καλείται να διαλέξει ανάμεσα στον «έρωτα από τη θάλασσα» και στην «ευθύνη που δημιουργεί η γήινη καθημερινότητα». Εσείς ποιον δρόμο θα διαλέγατε;

Σ’ αυτό το δίλημμα μπήκαν πολλοί θεατές της παράστασης «Η Κυρά της θάλασσας» του Ερρίκου ΄Ιψεν που έκανε επίσημη πρεμιέρα προ ολίγων ημερών στο, γεμάτο από κόσμο, θέατρο «Διάχρονο». Το γνωστό έργο του κορυφαίου Νορβηγού δραματουργού ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε μια παράσταση που τελεί υπό την αιγίδα της Νορβηγικής πρεσβείας.

Σχέσεις με ανατροπές, επαναπροσδιορισμούς, με σκοτεινό το παρελθόν, επισφαλές το παρόν και αισιόδοξο το μέλλον. Στην «Κυρά της Θάλασσας» ο σημαντικός Νορβηγός δραματουργός, Ερρίκος Ίψεν, παραθέτει με γλαφυρό τρόπο τις σχέσεις των μελών της οικογένειας του γιατρού Βάγκελ και της δεύτερης γυναίκας του, της Ελίντας, την οποία αποκαλούν «κυρά της θάλασσας»για την εμμονή και την αγάπη τηςγια το υγρό στοιχείο.

Η μετάφρασηείναι της Εύας Γεωργουσοπούλου, η διδασκαλία των Γιώργου Βούρου και Μαίρης Βιδάλη, τα σκηνικά – κοστούμια του Χάρη Σεπεντζή, η μουσική της Τατιάνας Μανωλίδου και οι φωτισμοί του Γιώργου Δανεσή.

Παίζουν οι: Μαίρη Βιδάλη, Βύρωνας Κολάσης, Τάκης Λιατζιβίρης, Στάθης Γκάτσης, Μαριλένα Κάραλη, Χρήστος Μαραθιάς, Ελένη Γιαλαμά και ο Παύλος Ευαγγελόπουλος.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας.

INFO:

Διάχρονο Θέατρο, Πυθέου 52, Νέος Κόσμος, Tηλ. : 2107233229

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency