Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ Κυριακή 11 Νοεμβρίου η τελετή απονομής των MTV Europe Music Awards (EMA) στην Φρανκφούρτη, με πλήθος λαμπερών σταρ να δίνουν το παρών.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η νεαρή τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής Τέιλορ Σουίφτ, η οποία κέρδισε τα βραβεία «Best Female», «Best live» και «Best Look».

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν και η επίσης νεαρή και ταχύτατα ανερχόμενη Κάρλι Ρέι Τζέπσεν, η οποία απέσπασε τα βραβεία «Best Song» με το «Call me Maybe» και «Best Push».

Τρία βραβεία -«Best pop», «Best Male» και «Best world stage»- απονεμήθηκαν και στο 19χρονο ποπ είδωλο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν παρών στην εκδήλωση αλλά ευχαρίστησε το κοινό του μέσω βίντεο.

Βραβεία επίσης απέσπασαν οι Νίκι Μινάζ («Best Hip Hop»), Ντέιβιντ Γκέτα («Best Electornic»), One Direction («Biggest Fans» και «Best New»), Λάνα Ντελ Ρέι («Best Alternative»), Psy («Best VIdeo»), Linkin Park («Best Rock») και Χαν Γκενγκ («Worldwide act»).

Η τιμητική διάκριση «Global Icon Award» απονεμήθηκε στη Γουίτνεϊ Χιούστον για την σημαντική προσφορά της στη μουσική, ενώ παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της και διάσημους καλλιτέχνες να μιλούν για την μεγάλη σταρ.

Την εν λόγω διάκριση παρουσίασε η Αλίσια Κις, ενώ στη σκηνή για να απονείμουν βραβεία ανέβηκαν πολλά λαμπερά αστέρια της σοουμπιζ, ανάμεσά τους το νεανικό συγκρότημα Jonas Brothers, η ριάλιτι σταρ Κιμ Καρντάσιαν, ο ηθοποιός Ντέιβιντ Χάσελχοφ κ.α.

Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν το εντυπωσιακό μοντέλο και παρουσιάστρια Χάιντι Κλουμ, ενώ στην σκηνή ανέβηκαν για να τραγουδήσουν τις επιτυχίες τους μεταξύ άλλων οι Ρίτα Όρα, Τέιλορ Σουίφτ, No Doubt, Πιτμπουλ, Κάρλι Τζέπσεν κ.α