• Αναζήτηση
 • Φ. Κουβέλης: «Ναι» στον προϋπολογισμό – αγωνιζόμαστε για βελτιώσεις του

  Η ΔΗΜΑΡ θα πει «ναι» στον προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί για βελτιώσεις σε αυτόν, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής

  Ως ψήφο «για τη συνέχιση της προσπάθειας καθοριστικής σημασίας για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, την σταθεροποίηση και την ανάκαμψη», ερμήνευσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης την υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2013 από το κόμμα του.

  Μιλώντας στην Βουλή επέμεινε ότι χρειάζεται «ένας διαρκής αγώνας για αλλαγή και βελτίωση των όρων της δανειακής σύμβασης, για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία», ενώ σχετικά με τον προϋπολογισμό τόνισε ότι «αποτυπώνει τη δημοσιονομική κρίση και στοχεύει στην σταθεροποίηση».

  «Εκφράζει μια συγκεκριμένη επιλογή για την σταθεροποίηση, που στηρίζεται στον περιορισμό της εσωτερικής ζήτησης και κατανάλωσης, υπό καθεστώς λιτότητας, που έχει κυριαρχήσει στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, περιορίζοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος» σημείωσε ο κ. Κουβέλης, παραδεχόμενος ότι: «Έχει λοιπόν εγγενή προβλήματα για τα οποία πρέπει να επιδιωχθεί να υπάρξουν τουλάχιστον βελτιώσεις, παρά το – γνωστό σε όλους – περιοριστικό πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής».

  Πάντως υπογράμμισε ότι ως ΔΗΜΑΡ «έχουμε πει πως αναγνωρίζουμε ότι η δανειακή σύμβαση αποτελεί δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα, το οποίο παλεύουμε να το αλλάξουμε σταδιακά».

  «Με δεδομένους τους περιορισμούς, η Δημοκρατική Αριστερά θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013 και θα εργαστεί για τη βέλτιστη υλοποίησή του, μέσα και από συμπληρώσεις που θα γίνουν και στη συνέχεια», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

  Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία Κουβέλη

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk