Στη λύση του «μονά-ζυγά» καταφεύγει ο δήμος της Νέας Υόρκης για να αντιμετωπίσει τις ουρές στα βενζινάδικα που προκαλούν οι ελλείψεις, μία και πλέον εβδομάδα μετά το χτύπημα της Σάντι.

Την πορεία προς την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων έβαλε για λίγο στον «πάγο» η χιονοθύελλα την Πέμπτης, η οποία έριξε επίσης ξανά στο σκοτάδι αριθμό νοικοκυριών και καταστημάτων.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή και μέχρι νεωτέρας τα οχήματα θα μπορούν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ ανάλογα με τον αριθμό της πινακίδας τους, με εξαίρεση τα ταξί και όσους πηγαίνουν στα πρατήρια μόνο με μπιτόνια.

Σε ανάλογο μέτρο είχε προχωρήσει και το Νιου Τζέρσεϊ. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του ’70 που η αμερικανική μεγαλούπολη βλέπει τέτοιο μέτρο.

Παράλληλα, η χιονοθύελλα της Πέμπτης προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και βύθισε ξανά στο σκοτάδι περίπου 300.000 σπίτια και καταστήματα – σε ορισμένα από τα οποία, το ρεύμα είχα αποκατασταθεί μόλις μία ή δύο ημέρες πριν.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης τουλάχιστον, τα χιόνια είχαν αρχίσει να λιώνουν και η θερμοκρασία αναμενόταν να βελτιωθεί κάπως.