Φορούσε animal print μαντό πάνω από το λευκό μεταξωτό πουκάμισο και την μαύρη γραβάτα. Την κομψή εμφάνισή της συμπλήρωνε ασορτί animal print καπέλο. Η Marlene Dietrich καθισμένη τέσσερις θέσεις μακριά από την Αμερικανίδα ηθοποιό Barbra Streisand την παρακολουθούσε εντυπωσιασμένη. Το «ασχημόπαπο του Χόλιγουντ» είχε μεταμορφωθεί σε μία elegant γυναίκα.

Η Barbra και η Marlene συναντήθηκαν στο haute couture show της Chanel το 1966. Σαραντα έξι χρόνια αργότερα το διάσημο μοντέλο Hanaa Ben Abdesslem ποζάρει με ένα παλτό που μοιάζει πολύ με το μαντό που είχε επιλέξει η star. Ο οίκος Nina Ricci χάρισε «νέα πνοή» στο συγκεκριμένο ρούχο. Με πολλές πλούσιες πτυχές οι οποίες δημιουργούν μια «ομπρέλα» γύρω από το σώμα, το συνδύασε με μαύρο στενό παντελόνι που σταματάει πάνω από τον αστράγαλο και ankle boots.

Η νέα εκδοχή

Το μοντέλο φωτογραφήθηκε για την αμερικανική “Vogue” έξω από τον οίκο κοσμημάτων Van Cleef & Arpels. Με φόντο την πολύβουη Νέα Υόρκη. Εκεί όπου τα κορίτσια κυκλοφορούν με animal prints. Φαίνεται μάλιστα να το διασκεδάζουν. Τα ρούχα με τα «μοτίβα» που απεικονίζουν το «δέρμα» των ζώων (από την τίγρη, την καμηλοπάρδαλη μέχρι την ζέμπρα) είναι ότι πιο fashionable την φετινή σεζόν. Οι κορυφαίοι designers του πλανήτη τα βρίσκουν εντυπωσιακά και sexy. Τα συνδυάζουν με πολύτιμα υλικά και φίνα αξεσουάρ. Οι πασαρέλες γέμισαν με φορέματα, μπλούζες, παντελόνια, βραδινές τουαλέτες, παλτό, τσάντες και παπούτσια με animal prints.

H Felicity, η Bianca, η Kristen

Ακόμα και μεγάλοι οίκοι καλλυντικών όπως ο Dior μέσα από την σειρά “Golen Jungle” και οι Dolce & Gabbana με την “Animalier” «ζωγράφισαν» το εξωτερικό και το εσωτερικό των πολύτιμων κουτιών make up και eye shadows με animal prints.

Η Felicity Jones, μούσα των Ιταλών σχεδιαστών για την σειρά μακιγιάζ επιλέγει φορέματα-κομπινεζόν από μετάξι.

Συνδυάστε τα animal prints με μετάξι, γούνα, δέρμα, γαλάζιες και φούξια λεπτομέρειες, αραχνοΰφαντες εσάρπες και πέρλες. Πολλές πέρλες για μια πιο αισθησιακή εμφάνιση.

Ο Roberto Cavalli ήταν ο πρώτος ίσως μετρ ο οποίος «επέβαλλε» τα animal prints. Οι άλλοι συνάδελφοί του απλά ακολούθησαν τα βήματά του.

Η Kristen Stewart λάτρεψε τα animal print μαντό του Joseph τα οποία συνδύασε με δερμάτινα μαύρα παντελόνια και λευκά t-shirts του ίδιου οίκου.

Η Bianca Brandolini φόρεσε animal print ημίπαλτο πάνω από τα λευκά δαντελένια φορέματα των Dolce & Gabbana.

Η Lady Gaga είναι fan των animal prints. Οι εμφανίσεις της όμως όταν τα επιλέγει είναι μάλλον ατυχείς. Ίσως επειδή πιστεύει ότι μέσα από αυτά δείχνει περισσότερο sexy και προκλητική. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα kitsch.

Τα ωραιότερα animal prints του φετινού χειμώνα:

RALPH LAUREN

Γούνινα μακριά παλτό πάνω από λευκά μεταξωτά πουκάμισα και μαύρα παντελόνια. Κοντά ζακέτα και τσάντες ρετρό που θυμίζουν αυτές τις οποίες κρατούσαν οι γυναίκες την δεκαετία του ’50.

BARBARA BUI

Ημίπαλτα “tiger eye” πάνω από σατέν, στενά σοκολά παντελόνια και μαύρα t-shirts.

Παντελόνια όπου τα μαύρα animal prints «δένουν» με τα ασημένια μεταλλικά υφάσματα.

GIAMBATTISTA VALLI

Λατρεύει τα μεταξωτά φορέματα με το «δέρμα» της ζέμπρας.

ISABEL MARANT

Μπουφάν πάνω από κολλητά κόκκινα παντελόνια, λευκά t-shirts και μαύρα λουστρίνι παπούτσια με μπαρέτα.

MONCLER GAMME ROUGE

Retro παλτό αφιερωμένα στην δεκαετία του ’60 θυμίζουν τα κορίτσια του James Bond. Όταν εκείνα αποφάσιζαν να «σκαρφαλώσουν» με τον πράκτορα 007 στις Ελβετικές Άλπεις. Φορώντας γούνινα παλτό σε ασπρόμαυρα animal prints.

ROBERTO CAVALLI

Μια κολεξιόν αφιερωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της στα πολυαγαπημένα του animal prints. Φαρδιά παντελόνια με παγέτες στο χρώμα του χαλκού συνδυάζονται με μεταξωτά, animal print σακάκια.

Σούπερ μίνι φορέματα με φούστες, μπλουζόν και total animal print σε outfits που ξαφνιάζουν ευχάριστα. Παντελόνια, μπλούζες, καπέλα.

Μακριές αραχνοΰφαντες τουαλέτες που θυμίζουν ζέμπρα. Βραδινά φορέματα όπου τα animal prints συνδυάζονται με χρυσές, εκτυφλωτικές παγέτες.

DSQUARED

Κοντά animal print παλτό με μαύρους γούνινους γιακάδες. Οι σχεδιαστές της φίρμας τα συνδυάζουν με κοντά μαύρα φορέματα, jeans και t-shirts.

BLUMARINE

Εντυπωσιακά κοστούμια στις δύο εκδοχές του animal print. Κολλητές φόρμες και σακάκια που θυμίζουν λεοπάρδαλη σε γυαλιστερό ύφασμα, συνδυάζονται με παλτό στο «δέρμα της τίγρης».

Μίνι δερμάτινες φούστες, γούνινα παλτό και καλσόν με animal prints.

PHILIPP PLEIN

Κολλάν στο δέρμα της τίγρης, μικρές αραχνοΰφαντες φούστες σε leopard print και πουλόβερ με «μορφές ζώων της ζούγκλας».

DONNA KARAN

Ζακέτες με prints στο «δέρμα της ζέμπρας». Με μεγάλα μαύρα κουμπιά. Φοριούνται πάνω από μαύρες φούστες, αδιαφανή μαύρα καλσόν και δερμάτινα μποτίνια.

ALEXANDER WANG

Γούνινα υλικά πάνω από δερμάτινα παντελόνια.

JUICY COUTURE

Η Κάρλι Κλος φωτογραφίζεται στο Μαϊάμι με μια ολομέταξη φόρμα με animal prints για την διαφημιστική καμπάνια του οίκου.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Οι πολύ ψηλές μπότες του Jimmy Choo.

Οι μικρές και μεγάλες τσάντες του Louis Vuitton. Τα animal prints «αντικατέστησαν» τα περίφημα logos του περιώνυμου οίκου.

Τα αραχνοΰφαντα, δημοφιλή μαντίλια του οίκου Alexander McQueen. Εδώ οι αγαπημένες νεκροκεφαλές «παίζουν» με τα animal prints.

Τα ιβουάρ γυαλιά του Dior με βραχίονες animal print. Τα animal print γυαλιά Gucci.

Ακόμα και τα sneakers «φέρουν» animal prints. Όταν μάλιστα έχουν την υπογραφή YSL είναι απλά υπέροχα.

Η πράσινη δερμάτινη τσάντα Tory Burch με το leopard print χερούλι.

Τα flat μοκασίνια Etro.

Η γούνινη τσάντα Loewe.

Τα sexy bodies που σφίγγουν το σώμα σαν κορσές της φίρμας Rosamosario. Τα φοράει η Kristen Stewart.

Οι μαύροι φάκελοι με την φαρδιά leopard print “κορδέλα” του Giorgio Armani.

Τα oxfords από μαύρο δέρμα και animal prints της Donna Karan.

Οι τετράγωνες τσάντες Paul & Joe με τα leopards prints.

Τα ζέμπρα μποτίνια με το τακούνι-βεόνα και την υπογραφή Cesare Paciotti.

Τα booties σε κόκκινα και μαύρα animal prints. Aπό την Tabitha Simmons.