Υλικά
1 κιλό κουβερτούρα, καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. μπισκότα, χοντροσπασμένα
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης η όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλουμε, χοντροσπασμένο
1 κ.γ. λικέρ ή μπράντι
Εκτέλεση
Σε σκεύος μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντάς τη με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Μόλις λιώσει τελείως, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μακρόστενες φόρμες του κέικ, καλυμμένες με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος, ή το πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.
Και στις δύο περιπτώσεις, πριν από το σερβίρισμα τα αφήνουμε για 20 λεπτά εκτός κατάψυξης.
Tip
Πασπαλίστε το μωσαϊκό με λίγη τριμμένη καρύδα ή κακάο. Και τα δύο του ταιριάζουν πολύ.