Ένα εκατομμύριο δολάρια θα διαθέσει η Lady Gaga στον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό για την ανακούφιση των θυμάτων του τυφώνα Σάντι όπως ανακοίνωσε μέσα από την website της.

«Αν δεν υπήρχε η Νέα Υόρκη, το Λόουερ Ηστ Σάιντ, το Χάρλεμ, το Μπρονξ και το Μπρούκλιν δεν θα ήμουν η γυναίκα ή η καλλιτέχνιδα που είμαι σήμερα», έγραψε. «Η Νέα Υόρκη είναι μια επίμονη φιλοδοξία, ένας οδηγός για την επιτυχία…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην εν λόγω δωρεά συνεισέφεραν τόσο η ίδια η σταρ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, δηλαδή οι γονείς της Τζόε και Σύνθια και η αδερφή της Νάταλι με τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους στη Νέα Υόρκη που τους ανέθρεψε. «Σ’ ευχαριστώ που με βοήθησες να χτίσω το πνεύμα μου. Τώρα θα σε βοηθήσω εγώ να ξαναχτίσεις το δικό σου», αναφέρει η Lady Gaga.

Εξίσου σημαντικές για τα θύματα του καταστροφικού τυφώνα Σάντι ήταν και οι δωρεές της μεγάλης κυρία της αμερικανικής τηλεόρασης, Μπάρμπαρα Γουόλτερς και του ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Στεφανόπουλος, πρώην συμβούλου του Μπιλ Κλίντον και νυν τηλεοπτικού παρουσιαστής του ABC οι οποίοι πρόσφεραν τα ποσά των $250.000 και $50.000 αντιστοίχως στο πλαίσιο της καμπάνιας «Day of Giving» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.