Με γέλια, παιδικές φωνές και πολλά χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η επίσημη πρώτη παράσταση της όπερας για παιδιά «Η Κοκκινοσκουφίτσα» του Σύμουρ Μπάραμπ, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Αραβίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περώ, με λίγο διαφορετική εξέλιξη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μορφή της παιδικής όπερας.Δεν είναι ο λύκος εκείνος που τρομοκρατεί την Κοκκινοσκουφίτσα αλλά εκείνη που κατορθώνει να τον εξουδετερώσει, μιλώντας του για καραμέλες και γλυκά που τον κάνουν να χάσει τελείως την όρεξή του.

Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης του θεάτρου Δημήτρης Καραντζάς δημιούργησε ένα ονειρικό περιβάλλον, όπου οι ήρωες του έργου κινούνται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη σεζόν σκηνοθέτησε τον θρυλικόΟδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου στη Μικρή Πόρτα, ενώ το καλοκαίρι σκηνοθέτησε την παράσταση «Ο μικρός Έγιολφ» του Ίψεν, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τα σκηνικά είναι της Ελένης Μανωλοπούλου και τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, ενώ οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου.

Στο ρόλο του τίτλου ήταν η Βάσια Ζαχαροπούλου, στους ρόλους του Λύκου και του Ξυλοκόπου ο Διονύσης Τσαντίνης και στους ρόλους της Μαμάς και της Γιαγιάς η Ινές Ζήκου. Ο Γιώργος Αραβίδης διεύθυνε την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής της ΕΛΣ. Παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 28 Απριλίου 2013.

INFO:

Ταμεία τoυ Θεάτρου «Ολύμπια»

Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

Καθημερινά 9.00–21.00

Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

Tιμές εισιτηρίων 25, 20, 15, 10 ευρώ

Στις παραστάσεις του Σαββάτου (εκτός της πρεμιέρας) όλες οι κατηγορίες εισιτηρίων διατίθενται με 20% έκπτωση στο πλαίσιο της κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής της ΕΛΣ