«Διάφανο» αυτοκίνητο για εύκολο παρκάρισμα

Μια τεχνολογία βγαλμένη κυριολεκτικά από κινηματογραφική ταινία αναπτύσσει ιάπωνας ερευνητής. Ο Μασαχίκο Ινάμι του Πανεπιστημίου Keio στο Τόκιο αναπτύσσει ένα σύστημα που θα διευκολύνει τον οδηγό ενό αυτοκινήτου να παρκάρει. Το σύστημα θα προβάλλει στον οδηγό τι υπάρχει στον χώρο γύρω και κυρίως πίσω από το αυτοκίνητο στο σημείο όπου θέλει να παρκάρει. Το σημείο προβολής θα είναι το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου το οποίο θα γίνεται «διάφανο» και έτσι ο οδηγός θα βλέπει οτιδήποτε πιθανώς βρίσκεται ή κινείται πίσω από το όχημά του (ένα παιδί, κάποιο ζώο, ένα εμπόδιο κλπ) και δεν είναι ορατό από τον καθρέφτη του. Ετσι το παρκάρισμα θα μετατρέπεται σε… παιχνίδι.

Μια τεχνολογία βγαλμένη κυριολεκτικά από κινηματογραφική ταινία αναπτύσσει ιάπωνας ερευνητής. Ο Μασαχίκο Ινάμι του Πανεπιστημίου Keio στο Τόκιο αναπτύσσει ένα σύστημα που θα διευκολύνει τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να παρκάρει. Το σύστημα θα προβάλλει στον οδηγό τι υπάρχει στον χώρο γύρω και κυρίως πίσω από το αυτοκίνητο στο σημείο όπου ο οδηγός θέλει να παρκάρει.

Το σημείο προβολής θα είναι το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου το οποίο θα γίνεται «διάφανο» και έτσι ο οδηγός θα βλέπει οτιδήποτε πιθανώς βρίσκεται ή κινείται πίσω από το όχημά του (ένα παιδί, κάποιο ζώο, ένα εμπόδιο κλπ) και δεν είναι ορατό από τον καθρέφτη του. Ετσι το παρκάρισμα θα μετατρέπεται σε… παιχνίδι.

Ενα ανάλογο σύστημα που έκανε το αυτοκίνητο διάφανο εμφανίστηκε στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Πέθανε Μια Άλλη Μέρα» με τον Πιρς Μπρόσναν σε μια εντυπωσιακή σκηνή πάνω σε παγωμένη επιφάνεια. Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σύστημα.

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk