Οι μύθοι του Αισώπου είναι πάντα διδακτικοί και οπωσδήποτε κλασικοί . Σε μια πρόσφατη παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη , ο γάιδαρος είναι εργατικός , άξιος δουλευταράς και απολαμβάνει όλα τα καλά του αφεντικού του. Αντίθετα η γίδα είναι τεμπέλα , δεν προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο και περιφέρεται στο οικόπεδο άσκοπα, Αρχίζει λοιπόν, κάποια στιγμή και βάζει λόγια στον γάιδαρο να μην είναι τόσο πρόθυμος γιατί το αφεντικό τον εκμεταλλεύεται . Όταν εκείνος πείθεται , αρχίζει να προσποιείται τον άρρωστο και να τεμπελιάζει. Ο αφέντης του καλεί το γιατρό για να τον συνεφέρει. Βλέποντας ο γιατρός τη γίδα να μην προσφέρει τίποτα στο κτήμα, προτείνει στον αγρότη να τη σφάξει ,να την κάνει σούπα και να ταίσει τον γάιδαρο για να σταθεί στα πόδια του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα είδη της αριστερής κουλτούρας που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία μετά το τέλος του εμφυλίου , χρειάζονται πραγματικά ένα ανάλογο σοκ όπως αυτό της γίδας. Η «ξεγνιασιά» του εκ του ασφαλούς «έντιμου τρομοκράτη» νομιμοποίησε την διαβρωτική διείσδυση στους θεσμούς, στην οικονομία και κυρίως στη διαχείριση του πολιτεύματος. Λίγο πολύ , όλες οι κυβερνήσεις αισθάνθηκαν στο σβέρκο τους την ανάσα της αριστερής προπαγάνδας και της λαικιστικής τακτικής της σύγκρουσης με κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια που επιχειρήθηκε. Σατανικότερος όλων ο Ανδρέας Παπανδρέου που χειραγώγησε πλήρως τα συνθήματα της αριστεράς , εκμεταλλευόμενος την ανοχή των Ευρωπαίων εταίρων αλλά και την ανυπαρξία ισχυρών θεσμών στα πρώτα χρόνια της ΕΟΚ.
Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν και η πραγματικότητα είναι πλέον ξεκάθαρη και σκληρή. Ο λαικισμός , βέβαια , πάντα βασιλεύει σε μια μεσσιανιστική κοινωνία όπως η δική μας, αλλά οι συσχετισμοί με τις δυτικές κυβερνήσεις είναι διαφορετικοί. Δυστυχώς ή ευτυχώς άρχισαν να ασχολούνται σοβαρά μαζί μας και μάλιστα αγόρασαν και όλο το χρέος μας . Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι δεν είμασταν ποτέ ανεξάρτητοι και ότι ειδικά τώρα θα πρέπει να ζητήσουμε από τον «αφέντη» μας λίγο χρόνο, μήπως και ξεκινήσουμε να χτίζουμε την ανεξαρτησία μας. Όχι μόνο πρέπει να γίνουμε αληθινά «εργατικοί» αλλά είμαστε αναγκασμένοι να συνεννοούμαστε χωρίς περιστροφές , με αυτούς που έχουν την αληθινή διαχείριση της τύχης μας στο «αγρόκτημα».
Η «γίδα» όμως του ΣΥΡΙΖΑ μας συμβουλεύει για το αντίθετο . Επιμένει να κάνουμε «αντίσταση» και να εκβιάσουμε . Προτρέπει σε ανυπακοή και ξεσηκώνει τον κόσμο να μην υποκύψει στους «εκμεταλλευτές» του τοκογλύφους.
Αφού λοιπόν, η θεραπεία του λαικισμού είναι ακόμα πολύ μακριά γι´αυτή τη χώρα, αφού ο ορθολογισμός φαίνεται να χάθηκε εδώ και αιώνες , ας κυβερνήσει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ . Ας έρθει ο «γιατρός» , ας δεχτούν το σοκ όλοι οι «δίκαιοι κριτές» της αριστεράς. Ας αισθανθεί ο Τσίπρας την απειλή να γίνει «σούπα» για να γιατρευτεί ο «γάιδαρος».
Πρέπει να ξέρει όμως, ότι ΠΑΣΟΚ του ´81 δεν πρόκειται να επανέλθει σε καμία περίπτωση. Η πολυτέλεια του Ανδρέα να «πουλάει» σοσιαλισμό με καπιταλιστικά δάνεια δεν ισχύει πια . Τα δίκτυα διορισμών στο δημόσιο δεν πρόκειται να λειτουργήσουν γιατί χάθηκε το έτοιμο χρήμα. Οι πελατειακές «αγάπες» με τα ΜΜΕ , επίσης είναι καμμένο χαρτί γιατί δεν υπάρχει πακέτο «πολιτισμικών» κρατικών δανείων . Τέλος οι στερημένοι «τοξικομανείς» της ψευδοευμάρειας που περιμένουν αποκατάσταση της «δόσης» τους , δεν θα ανεχτούν για πολύ την απογοήτευση της πολιτική απάτης .
Ας αισθανθεί λοιπόν κι η αριστερα τον πανικό της «γίδας» στον Αίσωπο , μήπως και συνέλθει από την έπαρση του τιμητή. Ίσως τότε , οι «εθνικά ανεξάρτητοι » ψηφοφόροι καταλάβουν ότι τα «αφεντικά» δεν ξεγελιούνται με κολπάκια και εκβιασμούς. Ο μόνος τρόπος για να είσαι ανεξάρτητος είναι να στέκεσαι αξιοπρεπής, αποτελεσματικός , δυνατός και δημιουργικά ισότιμος με τους άλλους. Τα κράτη δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα . Είναι μηχανισμοί ισχύος που ισορροπούν μεταξύ τους ανάλογα με το βάρος και τη δύναμη των συμφερόντων τους.
Το νου σου Αλέξη, γιατί πέρασαν χιλιάδες χρόνια κι ο Αίσωπος λέει αλήθειες ακόμα …