Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. φασόλια μικρά, άσπρα, ξερά
1.500 γρ. χταπόδι
1-2 μικρά αγγουράκια, σε κυβάκια
1 φλ. σπόρους καλαμποκιού, βρασμένους
1 κρεμμύδι ξερό, σε ροδέλες
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ κάππαρη
3-4 ραπανάκια, λεπτοκομμένα
100 γρ. ημίλιαστες ντομάτες, χοντροκομμένες
½ ποτήρι του νερού έ.π. ελαιόλαδο
¼ ποτήρι του νερού ξίδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασολάκια αποβραδίς. Την επομένη, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ρίχνουμε φρέσκο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το χταπόδι και το αφήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Κατόπιν το σουρώνουμε και μόλις κρυώσει ελαφρώς το κόβουμε σε ροδέλες και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα φασολάκια, τα αγγουράκια, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις ημίλιαστες ντομάτες.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Χτυπάμε στο σέικερ το λαδόξιδο με το αλατοπίπερο, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.