Δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων έκανε ο Μπραντ Πιτ στην καμπάνια υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων που εστιάζει στη νομιμοποίηση της ένωσης των γκέι ζευγαριών.

Ο σούπερ σταρ που έχει αναφέρει ότι δεν θα παντρευτεί την Αντζελίνα Τζολί προτού νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομοφυλόφιλων, διέθεσε αυτό το ποσό υπέρ του Human Rights Campaign (Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) στην προσπάθειά τους να στηρίξουν την ισότητα στο γάμο στις πολιτείες Μέιν, Μέριλαντ, Μινεσότα και Ουάσινγκτον.

«Μου φαίνεται απίστευτο ότι οι ζωές και οι σχέσεις των ανθρώπων θα είναι θέμα προς ψήφιση εντός ολίγων ημερών…», ανέφερε ο ηθοποιός για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή, την ελευθερία και την αναζήτηση της ευτυχίας έχει θεσπιστεί από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του HRC, Τσαντ Γκρίφιν, ανέφερε ότι ο οργανισμός είναι «περήφανος» που έχει την υποστήριξη του χολιγουντιανού σούπερ σταρ.

Ο Μπραντ Πιτ που μεγαλώνει έξι παιδιά με την Αντζελίνα Τζολί πρόσφατα ομολόγησε ότι δεν μπορεί να δει τον εαυτό του παντρεμένο αν δεν νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομοφυλοφίλων.