Νέο κρούσμα κλοπής υπαρχόντων αθλητών σημειώθηκε στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, υποδηλώνοντας την άθλια κατάσταση (και) από πλευράς φύλαξης στην οποία έχει περιέλθει το σημαντικότερο κέντρο υψηλού αθλητισμού της χώρας. Τελευταίο θύμα ήταν η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου η οποία επέστρεψε στις προπονήσεις πριν από λίγες ημέρες αφού είχε υποβληθεί τον περασμένο Ιούνιο σε εγχείρηση. Οταν την περασμένη εβδομάδα μετέβη στο προπονητήριο για να ξεκινήσει την προετοιμασία της βρέθηκε προ μιας δυσάρεστης έκπληξης: της είχαν κλέψει όλες τις σφύρες που ήταν φυλαγμένες στο ντουλάπι της.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω.» εξομολογήθηκε η 32χρονη πρωταθλήτρια ήταν η οποία θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη καθώς το οικονομικό κόστος είναι «πραγματικά μεγάλο». Πέρα όμως από την οικονομική βλάβη για την Αλεξάνδρα η κλοπή τής στοίχισε και συναισθηματικά αφού όπως αποκάλυψε «Κάποιες από αυτές (σ.σ. τις σφύρες) είχαν μεγάλη σημασία για μένα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες δεν υφίσταται καμία φύλαξη στον Αγιο Κοσμά, ούτε καν από τους υπαλλήλους του Αθλητικού Κέντρου. Πάντως παρά την περιπέτειά της η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και ευελπιστεί πως το καλοκαίρι θα βρεθεί σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα. «Για μένα το να χάσω τους Ολυμπιακούς ήταν σαν να τα έχασα όλα, όμως, τελικά άξιζε τον κόπο. Νιώθω πολύ καλά. Κάνω προπόνηση χωρίς πόνους. Κοιμάμαι δίχως πρόβλημα», είπε αρχικά η 32χρονη αθλήτρια και συμπλήρωσε: «Ξεκίνησα κανονικά την προετοιμασία μου για τη νέα σεζόν. Κάνω τα πάντα εκτός από βολές. Παράλληλα συνεχίζω το πρόγραμμα ενδυνάμωσης».