Συνάντηση εφ΄ όλης της ύλης Μουσουρούλη – ΠΝΟ

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη είχαν το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη είχαν το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνάντηση ο υπουργός κάλεσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτικών να συμμετάσχουν στον διάλογο για την ακτοπλοΐα που ξεκινά από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013 ώστε στη συνέχεια να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Παράλληλα τους ζήτησε να συμμετάσχουν στην διαβούλευση για τα ζητήματα της ναυτεργασίας με βάση την Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας.

Ο υπουργός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επεσήμανε σχετικά με την ακτοπλοΐα πως τα προβλήματα ήταν συσσωρευμένα από καιρό και η οξύτατη οικονομική κρίση «τράβηξε τα νερά» και φάνηκαν ποια είναι αυτά

Πηγές της ΠΝΟ σημείωναν πως ο κ. Μουσουρούλης τους ανέφερε ότι βάση του διαλόγου για την αναδιάρθρωση της ακτοπλοΐας θα είναι η σχετική μελέτη που εκπόνησε η Εθνική Τράπεζα και πρόσθεσαν ότι το υπουργείο, προτίθεται να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των αναγκών δρομολόγησης, οι οποίες θα διαχωριστούν σε συγκοινωνιακούς κορμούς και θα εξυπηρετούνται απο κύριες αλλά και τοπικές γραμμές.

Σημείωσαν ακόμη πως έθεσαν στον υπουργό το θέμα των εργασιακών σχέσεων των ναυτεργατών, ζητώντας την εφαρμογή των υπαρχόντων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και τις πληροφορίες που ήρθαν πρόσφατα στο φώς της δημοσιότητας για επικείμενες αυξήσεις στη φορολογία των ναυτικών.

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα με τα 27 ακίνητα του ΝΑΤ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή πράξης νομοθετικού περιεχομένου «τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν.3986/2011 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015» στο οποίο γίνονται ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας με μεταβίβασή της στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία αναμένεται να εξετάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό αλλά και θέματα που έχουν σχέση με το επικείμενο συνέδριο της ομοσπονδίας των ναυτεργατών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk