Εκπρόσωπο Τύπου απέκτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με απόφαση της νέας προϊσταμένης της, Παναγιώτας Φάκου. Εκπρόσωπος Τύπου ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης, ο οποίος θα αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της Εισαγγελίας και των μέσων ενημέρωσης, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

Το γραφείο Τύπου της Εισαγγελίας είχε θεσπιστεί το 1998, αλλά παρέμενε στα χαρτιά. Η κ. Φάκου αποφάσισε να το ενεργοποιήσει, σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού του προσώπου της Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Ζημιανίτης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια υπηρετεί ως εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων, συναποφασίζοντας με τον εκάστοτε αρμόδιο ανακριτή για το κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα της προφυλάκισης ή μη κατηγορουμένων.

Ο κ. Ζημιανίτης έχει σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Κοινωνιολογία στο Πάντειο, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στο Ποινικό Δίκαιο και την Εγκληματολογία και υποψήφιος διδάκτωρ στη Νομική Σχολή. Στο δικαστικό σώμα βρίσκεται 13 χρόνια.

Από το 2002 έως το 2008 υπηρέτησε με απόσπαση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ως σύμβουλος σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Επιπλέον, με απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει επιλεγεί αναπληρωματικό μέλος της Επιβλέπουσας Επιτροπής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ενώ έχει λάβει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης.