Επαναστάτες… της Ζωής

Επαναστάτες… της Ζωής | tovima.gr

«Όλοι σκέφτονται να αλλάξουν τον κόσμο και κανείς τον εαυτό του» είπε κάποτε ο Βολτέρος. Τα ερωτήματα στη ζωή μου έχουν γίνει πλέον σαν την Λερναία Ύδρα. Βρίσκω την απάντηση σε ένα και γεννιούνται άλλα δύο. Ποια είναι λοιπόν τα δεινά του κόσμου αυτού και πρέπει να αλλάξει? Κι αν πρέπει τόσο επιτακτικά να αλλάξει πως θα γίνει αυτό και από ποιον? Ή για να γίνω πιο συγκεκριμένη ποια είναι τα προβλήματα της Ελλάδας? Γιατί ακούμε συνέχεια πως η χώρα μας κατρακυλάει και ποιος θα την σώσει από την κατρακύλα αυτή?

Ακούω από πολλούς ανθρώπους όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια πως πρέπει να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε ,να επαναστατήσουμε. Και πως μεταφράζεται αυτό? Υποθέτω πως στην Ελλάδα η επανάσταση είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τις απεργίες, τις πορείες, το κλείσιμο των δρόμων και ούτω καθεξής…να….κάτι σαν το κίνημα των αγανακτισμένων που τόσο πολύ «διαφημίστηκε» Έχω γνωρίσει πλέον πολλούς επαναστάτες στη ζωή μου. Επαναστάτες χωρίς αιτία, επαναστάτες της πένας, επαναστάτες του διαδικτύου,επαναστάτες στη θεωρία, επαναστάτες παντού.

Πολλοί από τους επαναστάτες αυτούς με έχουν κατηγορήσει….για έλλειψη επαναστατικότητας! Ε ναι λοιπόν δηλώνω ένοχη.Είναι αλήθεια πως σε ελάχιστες πορείες και κλεισίματα δρόμου έχω συμμετάσχει στη ζωή μου έως και μηδενικές. Αυτό με κάνει μη επαναστάτρια κατά τη γνώμη τους. Φοβάμαι πολύ όμως πως αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι,οι επαναστάτες αυτή της χώρας που θέλουνε να αλλάξουνε τον ρου της ιστορίας δεν μπορούν καλά καλά να αλλάξουνε τον ρου της ίδιας τους της ζωής. Αγένεια ,επιθετικότητα ,έλλειψη εμπιστοσύνης ,έλλειψη αλτρουισμού και συμπαράστασης στον συνάνθρωπο μας ακόμα και έλλειψη στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς και τιμιότητας στους ίδιους τους δικούς μας ανθρώπους είναι συμπεριφορές που συναντάω όλο και πιο συχνά στην καθημερινότητα μου.

Πολλοί από αυτούς που υιοθετούν τις συμπεριφορές αυτές, είναι οι αυτοαποκαλούμενοι προαναφερθέντες επαναστάτες. Μα πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο όταν δεν μπορείς να είσαι σωστός και τίμιος στην ίδια σου τη ζωή. Ας αρχίσουμε καθένας από εμάς να γινόμαστε καλύτεροι στην μικρή και ταπεινή καθημερινότητα μας. Ας φτιάξουμε πρώτα τη μέρα του πατέρα μας ,της μάνας ,του αδερφού ,του φίλου ακόμα και του γείτονα. Ας γίνουμε απλά επαναστάτες της ζωής. Και όταν θα το πετύχουμε αυτό θα έχουμε βάλει σίγουρα ένα ακόμα λιθαράκι στο να «αλλάξουμε και τον κόσμο αυτό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk