Καταστροφές λόγω κακοκαιρίας σε Τρίκαλα και Αρκαδία

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες μεγάλες καταστροφές έχουν καταγραφεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, ενώ μιάμιση ώρα βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί χάος σε πολλά σημεία της Τρίπολης

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι έντονες βροχοπτώσεις στους νομούς Τρικάλων και Αρκαδίας.

Καταστροφές στο νομό Τρικάλων

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες μεγάλες καταστροφές έχουν καταγραφεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων.

Όπως δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης η κίνηση να διεξάγεται με δυσκολία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο από Νεραιδοχώρι μέχρι Κρανιά Ασπροποτάμου, καθώς χώματα, πέτρες και ρέματα κλείνουν σε διάφορα σημεία την επικοινωνία των χωριών.

Επίσης στον οικισμό Νεραιδοχωρίου , κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ μηχανήματα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Μεγάλα προβλήματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου, στην Κρανιά αλλά και στην Αθαμανία, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται.

Χάος στην Τρίπολη λόγω έντονης βροχόπτωσης

Μιάμισι ώρα βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί χάος σε πολλά σημεία της Τρίπολης.

Τόσο στο δυτικό τμήμα, στο κέντρο και στον ανατολικό τομέα της πόλης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, προκαλώντας προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στην Μαινάλου, στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, στην Καραϊσκάκη στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο και στη λεωφόρο Αλεξάνδρου Σούτσου κοντά στον σταθμό του τρένου.

Διακοπή ρεύματος σημειώνεται σε πολλά σημεία της Τρίπολης και ειδικότερα στην περιοχή του νοσοκομείου, στο Σέχι, στην περιοχή του Συντάγματος και σε τμήμα του κέντρου της πόλης.

Συνεργεία της ΔΕΗ έκαναν επιθεώρηση προκειμένου να διορθώσουν τη βλάβη και αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια σημεία είχαν πλημμυρίσει και πέρσι, όμως το πάθημα δεν έγινε μάθημα και καμιά παρέμβαση δεν έγινε για να μην προκληθούν τα ίδια προβλήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk