Εντείνει το «πρέσινγκ» στη ΔΗΜΑΡ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα 20ήμερο στη διάρκεια του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που θα αποτελέσουν το πλαίσιο του 3ου μνημονίου, «βλέπουν» στην Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει και πληροφοριών που προέρχονται από το εξωτερικό, αυτό που διαδραματίζεται κατά την τρέχουσα περίοδο δεν συνιστά παρά μία απόπειρα της κυβέρνησης να κερδίσει χρόνο, μέχρις ότου διαμορφωθεί το πλαίσιο μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης για το κόστος του νέου μνημονίου.

Ένα 20ήμερο στη διάρκεια του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που θα αποτελέσουν το πλαίσιο του 3ου μνημονίου, «βλέπουν» στην Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει και πληροφοριών που προέρχονται από το εξωτερικό, αυτό που διαδραματίζεται κατά την τρέχουσα περίοδο δεν συνιστά παρά μία απόπειρα της κυβέρνησης να κερδίσει χρόνο, μέχρις ότου διαμορφωθεί το πλαίσιο μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης για το κόστος του νέου μνημονίου.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, θεωρούν ότι μόλις υπάρξει συμφωνία μεταξύ πιστωτών και κυρίως μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου για τα μερίδια συμμετοχής στα νέα πακέτα χρηματοδότησης, θα επαναδιατυπωθεί στο εσωτερικό πεδίο το δίλημμα και θα ψηφιστούν τα μέτρα, υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης για τη χώρα.
Οι ίδιες πηγές επιμένουν δε να δηλώνουν πως όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση θα ψηφίσουν τα μέτρα, έστω και με κάποιες απώλειες.
Υπό αυτήν την έννοια, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για ένα σκληρό πρέσινγκ στην ΔΗΜΑΡ – προς την οποία απευθύνονται ουσιαστικά όλες οι τελευταίες επικλήσεις του κ. Τσίπρα στη συνείδηση των βουλευτών, θεωρώντας ότι με την ψήφιση των μέτρων θα αρχίσει η διαρροή κρίσιμης μάζας ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πέραν αυτών, στους κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σχεδόν έτοιμοι να πανηγυρίσουν μία κοινοβουλευτική νίκη, καθώς εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις που συζητείται την Τρίτη στη Βουλή δεν πρόκειται να περάσει, δεδομένων των αντιδράσεων από την πλευρά του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.
Το πώς αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ενδοκυβερνητική συζήτηση για το νέο «πακέτο», κατέστη σαφές από τα όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Δ. Παπαδημούλης τη Δευτέρα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Η ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ έχει συμφωνήσει στο 99% του πακέτου και «τσιτώνει» τη διαφωνία της στο 1% για λόγους επικοινωνιακούς», εκτίμησε ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε: «ΠαΣοΚ και ΔΗΜ.ΑΡ, που τελευταία είναι ολοένα και πιο κοντά, ακολουθούν μια τακτική του τύπου «τραβάτε με κι ας κλαίω». Αλλά σε αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχει «ναι» με αστερίσκους, αποχή, «παρών», υπάρχει ή «ναι» ή «όχι». Δε βλέπουμε τον Φώτη τον Κουβέλη και τη ΔΗΜ.ΑΡ να κάνουν αυτό που έκαναν πριν τις εκλογές, όταν καταψήφισαν πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους, παρά το ότι και τότε, από το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ ακουγόταν η ίδια κινδυνολογική επιχειρηματολογία ότι «πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα που θα είναι τα τελευταία, γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε». Το μεν ΠαΣοΚ είναι για τα καλά μέσα στη βάρκα της μνημονιακής πολιτικής, η δε ΔΗΜ.ΑΡ, μετά τις εκλογές, έχει μεταλλαχθεί επί τω μνημονιακώ».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk