Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο στις λίστες

Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο στις λίστες | tovima.gr

«Λεφτά υπάρχουν» , μας είχε διαβεβαιώσει, όταν έκανε τον προεκλογικό του αγώνα, ένας τέως αρχηγός κόμματος και τέως πρωθυπουργός . Πολλοί Ελληνες και ίσως ακόμα αρκετοί απ’αυτούς, που του εμπιστεύθηκαν την εξουσία, έσπευσαν να αποφανθούν ότι εξαπατήθηκαν.

Μήπως όμως έκαναν λάθος; Μήπως ο πολιτικός αυτός εννοούσε, ότι υπήρχαν πολλά λεφτά στις λίστες και ασφαλώς αυτό το γνώριζε πολύ καλά, αλλά δεν θέλησε ποτέ να γεμίσει μ’αυτά το άδειο δημόσιο ταμείο και προτίμησε να τα πάρει μόνον από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ; Πάντως, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πράγματι πολλά λεφτά, της τάξεως εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ .

Ωμως, δεν βρίσκονται στο δημόσιο ταμείο, όπου θα βρίσκονταν τώρα αρκετά απ’αυτά, αν υπήρχε σωστή διαχείριση, από τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος, αλλά μόνον σε κάποιες λίστες, που εμφανίζονται κατά διαστήματα σ’αυτό το σίριαλ, το οποίο παίζεται τα τελευταία τρία χρόνια, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης . Πρώτη, εμφανίστηκε στο σίριαλ η λίστα 4.151 μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, οι οποίοι οφείλουν στο κράτος 45 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά πολύ σύντομα εξαφανίστηκε ως δια μαγείας . Ακολουθούν – όχι με απόλυτη χρονολογική σειρά – και οι άλλες ,των οποίων το περιεχόμενο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί : Η λίστα 54.000 πολιτών, που δηλώνουν μικρά εισοδήματα , ενώ έχουν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, αλλά κυρίως σε τράπεζες του εξωτερικού, της τάξεως εκατομμυρίων ευρώ .

Η λίστα 36 πολιτικών που φέρεται να έχουν πλουτίσει παράνομα . Η λίστα των ελευθέρων επαγγελματιών και των παντός είδους επιχειρήσεων, που δεν αποδίδουν στο κράτος τον Φ.Π.Α , που εισπράττουν από τους πελάτες τους . Η λίστα των επιχειρηματιών εκείνων, που δεν αποδίδουν στα ασφαλιστικά ταμεία τις εισφορές, όχι μόνον αυτές που αναλογούν στους εργοδότες, αλλά και αυτές που παρακρατούν από τους μισθούς των εργαζομένων . Η λίστα των οδηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας . Η λίστα των πολιτών, που έχουν αγοράσει ακίνητα μεγάλης αξίας στις πιο αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου, ενώ δηλώνουν συστηματικά πολύ μικρά εισοδήματα .

Η λίστα των ανείσπρακτων προστίμων 6,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν επιβληθεί στις επιχειρήσεις εμπορίας υγρών καυσίμων, λόγω νοθείας ή παράνομης διακίνησης αυτών των προϊόντων . Η λίστα ανείσπρακτων προστίμων 7,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν επιβληθεί σε άλλους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, λόγω παραβάσεων του φορολογικού κώδικα . Προσφάτως εμφανίστηκε σ’αυτό το σίριαλ και αυτή η περιβόητη λίστα Λαγκράντ, με τους 1991 Ελληνες καταθέτες, σε μια μόνον τράπεζα της Ελβετίας και δεν γνωρίζουμε ακόμη, αν αυτό θα είναι το τελευταίο επεισόδιο αυτού του σίριαλ .

Απ’ολες αυτές τις λίστες ,που κάθε μια τους, ποιός ξέρει, πόσα χρόνια ζωής απαριθμεί, αν οι πολιτικές ηγεσίες μας, είχαν αποσπάσει έστω και μερικά μόνον δισεκατομμύρια ευρώ, με συνοπτικές δικαστικές διαδικασίες , μέσα σε ένα νέο, αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο και όχι με αυτό το απηρχαιωμένο και γελοίο φορολογικό σύστημα, σήμερα οι κυβερνώντες δεν θα εκλιπαρούσαν την τρόικα για τα 31,5 δισεκατομμύρια ευρώ .

Και εμείς οι άλλοι, είτε είμαστε άνεργοι, είτε είμαστε μισθοσυντήρητοι με ένα μόνον μισθό πείνας, είτε συνταξιούχοι με πετσοκομμένες συντάξεις και μ’ αυτήν την υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είτε μικροεπιχειρηματίες, που βάλαμε πρόσφατα λουκέτο στα μαγαζιά μας, δεν θα καθόμασταν τώρα στους καναπέδες μας, ζαλισμένοι από τα αλλεπάλληλα θανάσιμα οικονομικά χαστούκια, να “απολαμβάνουμε” αυτό το αηδιαστικό σίριαλ, που προβάλλεται δυστυχώς και σε άλλα πολλά τηλεοπτικά κανάλια της κατ’ εφημισμόν Ευρωπαϊκής Ενωσης .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk