Η κοσμοσυρροή που αναμενόταν στο Μουσείο Μπενάκη στα εγκαίνια της έκθεσης «Siamo Tutti Greci – Είμαστε όλοι ΄Ελληνες» από εκατόν δώδεκα έργα Ιταλών εικαστικών σαν μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα δεν σημειώθηκε τελικά τη βραδιά των εγκαινίων.

Η αναβολή της σιωπηρής δημοπρασίας «για τεχνικούς λόγους», όπως ανακοινώθηκε, στάθηκε η αιτία να χάσουν πολλοί το ενδιαφέρον τους για μια έκθεση που σε αντίθετη περίπτωση θα γέμιζε τους χώρους του Μουσείου της Πειραιώς που φιλοξενήθηκε.

Εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν έντονη σχέση με την Ιταλία όπως ο Κώστας Βαρώτσος ή ο Κώστας Τσόκλης, οι άνθρωποι του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης που έπαιξαν διαμεσολαβητικό ρόλο στην έκθεση και οι άνθρωποι του Μουσείου βρέθηκαν στα εγκαίνια του «Siamo Tutti Greci – Είμαστε όλοι ΄Ελληνες» που συγκέντρωσε, μεταξύ άλλων, καλλιτέχνες με έργα τους να βρίσκονται σε Μουσεία όπως τα Πομπιντού ή το ΜΟΜΑ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου. Για το πότε και αν θα γίνει δημοπρασία των έργων δεν έχει υπάρξει ακόμα ανακοίνωση από το Μουσείο Μπενάκη.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης