Πέρα από το YouTube

Καλά η πλάκα και ο χαβαλές, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν. Οπου σταθείς και όπου βρεθείς τον τελευταίο καιρό και η κουβέντα έρχεται στη μουσική, όλοι σου λένε για το «φαινόμενο» Παντελή Παντελίδη ο οποίος στο YouTube έχει ξεπεράσει με τα τραγούδια τις 10 εκατομμύρια θεάσεις. «Μα, δεν είναι εντυπωσιακό;» αναρωτιούνται.

Καλά η πλάκα και ο χαβαλές, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν. Οπου σταθείς και όπου βρεθείς τον τελευταίο καιρό και η κουβέντα έρχεται στη μουσική, όλοι σου λένε για το «φαινόμενο» Παντελή Παντελίδη ο οποίος στο YouTube έχει ξεπεράσει με τα τραγούδια τις 10 εκατομμύρια θεάσεις. «Μα, δεν είναι εντυπωσιακό;» αναρωτιούνται. Ε, λοιπόν, όχι, δεν είναι. Είναι η καταγραφή του νεοελληνικού πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών. Οπου όχι μόνο επικρατεί το ευτελές, αλλά κάνει και… φασαρία. Αφού λοιπόν σας ενδιαφέρει το εντυπωσιακό, σηκωθείτε από τη μουσική ευκολία του YouTube (τι πράγμα κι αυτό, να ακούς μουσική με τέτοιον τρόπο…) και πηγαίνετε στον Σταυρό του Νότου να δείτε την άλλη Ελλάδα. Ο Χρήστος Θηβαίος με το νεανικό μπλουζ-ροκ συγκρότημα Mr Highway Band επί τρεις και πλέον ώρες τα δίνουν όλα στη σκηνή: σε παίρνουν από το χέρι και σε ταξιδεύουν από τον Τζίμι Χέντριξ ως τον Μάνο Ελευθερίου. Καθαρό βλέμμα, ανοιχτή καρδιά, ολοκληρωμένη μουσική – αισθητική – πολιτική (μη μας τρομάζει η λέξη) πρόταση. Τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο για να το αντέξουν και να το κατανοήσουν όλοι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk