«Στόκοι» εγχώριοι vs εισαγόμενων

«Στόκοι» εγχώριοι vs εισαγόμενων | tovima.gr

Η φορολογική πολιτική έχει ως βασικούς κανόνες την καθολικότητα, την οικονομικότητα και την αποδοτικότητα. Σε συνδυασμό με την ουσιαστική δίωξη και τον περιορισμό της φοροαποφυγής, θεσμικά μέχρι σήμερα κατοχυρωμένης και της φοροδιαφυγής, συμβάλλει με τα εισπρακτικά της αποτελέσματα στην εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πολιτικής αποτελεσματικότητας.

Μέχρι σήμερα τίποτε από τα προαναφερόμενα δεν έχει γίνει,πολλές φορές ούτε καν προσεγγίζει το εφικτό. Συνέπεια αυτής της γενικευμένης ανικανότητας, με το κράτος να μοιράζει ένθεν κακείθεν μισθούς, επιδόματα, απαλλαγές και ενισχύσεις σε όποιον «προλάβει», υπήρξε ο πέραν κάθε λογικής και δυνατότητας αποπληρωμής δανεισμός, ακριβώς γιατί ο πελατειακός χαρακτήρας της Ελληνικής «Δημοκρατίας» (προσοχή στα εισαγωγικά κ. διορθωτά…) δεν θέλησε, δεν μπόρεσε ή ούτε καν προσπάθησε προς την βελτίωση της κατάστασης.

Όσοι επιχείρησαν να διαπράξουν κάτι θετικό στο Υπ.Οικ, στην πλειοψηφία τους εξεδιώχθησαν πυξ-λαξ η –κοινώς- «τους έφαγε το μαύρο φίδι» των εκλογών.

Σήμερα, για μια ακόμη φορά, ο σχεδιασμός της φορολογικής πολιτικής, εντοπίζεται κυρίως στους έμμεσους φόρους και σε όσους δεν είναι σε θέση –ή δεν επιθυμούν λόγω ήθους- να αποκρύψουν εισοδήματα.

Αν πάρουμε στα σοβαρά τα όσα «διαρρέουν» περί κατάργησης απαλλαγών και διατήρησης όσων απομείνουν, μη εφαρμογής ή ελάφρυνσης τεκμηρίων κ.τ.λ, τότε, μάλλον οι «στόκοι» με τις γραβάτες (κατά Ι.Πρετεντέρη) έχουν αντικατασταθεί από εγχώριους, πλην κακέκτυπους.

Για να αντιληφθείτε πού το «πάνε», ιδού το ακόλουθο παράδειγμα:

-Το μίσθωμα π.χ.της κύριας ή της εξοχικής κατοικίας δεν θα μειώνει τον όποιο φόρο από το καθαρό εισόδημα.

-Τα δίδακτρα για ιδιωτική κύρια ή εξωσχολική εκπαίδευση, ομοίως δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Με απλά λόγια, ο κ. «Χ», αγνώστου επαγγέλματος, «μπεκιάρης» με 3 ακίνητα που τα εκμισθώνει, δεν θα δηλώνει πλέον τα «νοίκια», αφού δεν θα υπολογίζονται στην δήλωση του μισθωτή. Συνεπώς και τα δίδακτρα για τα «παιδιά» δεν θα αναγράφονται και στην δική του.

Ερώτημα: Ποιο το όφελος λόγω είσπραξης φόρου από τον «Χ»;

Ως άσκηση διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. για πρόσληψη σε Δ.Ο.Υ, όποιος το βρεί, θα διορισθεί με + 10 κλιμάκια αμέσως.

Αμέλησα να σας αναφέρω πως τα «τεκμήρια» για το «4Χ4» του «Χ» εκλογικεύονται, συνεπώς ο φόρος του επίσης μειώνεται από την «φιλόστοργη» Πολιτεία.

Παρακαλώ απαντήστε μου κ. Στουρνάρα: Όλους αυτούς που εισηγούνται (αν…) αυτά τα παράλογα τους έχετε ελεύθερους να κυκλοφορούν (έστω με χάπια) ή δραπέτευσαν από πουθενά;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk