Ο φασισμός σε όλες του τις εκφάνσεις έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και είναι πολύ δύσκολο να ξεριζωθεί.

Δυστυχώς οι καθημερινές φασιστικές λογικές όσο πάνε και γίνονται συχνότερες. Από τη συμπεριφορά στο δρόμο και τον τρόπο οδήγησης έως αυτήν των μαθητών στα σχολεία και των υπαλλήλων που συναλλάσσονται με το κοινό.

Αν προσθέσουμε και την ανομία, η οποία έχει γίνει το σπορ της πλειοψηφίας των νεοελλήνων, πόσες φορές δηλαδή θα παραβιάσει κανένας τον νόμο, κάτι που εντέχνως καλύπτεται από πολιτικά κόμματα ανεξάρτητα χρώματος, γίνεται φανερό ότι η διολίσθηση της κοινωνίας δεν έχει τέλος.

Δυστυχώς κάτω από τον μανδύα της κρίσης ανθίζουν κάθε λογής λουλούδια και θεωρίες. Όπως αυτή, ότι οι κουκούλες είναι κοινωνικό φαινόμενο, που τόσο απερίσκεπτα προτάσσει η Αυγή, που απηχεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή ότι ο πρωθυπουργός φοράει την κουκούλα τού «νόμου και της τάξης» την ώρα που η ανάλγητη πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης γεννά κοινωνικά χάσματα και υποδαυλίζει την εγκληματικότητα.

Και δεν καταλαβαίνουν, αυτοί οι υποτίθεται αριστεροί, ότι οι λογικές αυτές, όχι μόνο δεν σταματούν τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά αντίθετα τις ενισχύουν. Αλλά δυστυχώς ενισχύουν και τις τραμπούκικες μεθόδους και ομάδων του αριστερού χώρου που βρίσκουν πεδίον δόξης λαμπρόν για να αναπαράγουν τις πρακτικές τους αυτές.

Γιατί πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τα γεγονότα που συνέβησαν την Πέμπτη το μεσημέρι σε Γυμνάσιο της οδού Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας όταν 25 άτομα του αναρχοαυτόνομου χώρου μπούκαραν στο σχολείο και έφτυσαν, προπηλάκισαν και απείλησαν καθηγητή και τη διευθύντρια. Και είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να λάβουν μέρος στους προπηλακισμούς μοίραζαν προκηρύξεις, ζητώντας από τους μαθητές να τους υποδείξουν τον εν λόγω καθηγητή;

Και όχι μόνο αυτό αλλά αναρτήθηκε προκήρυξη στο facebook με τις φωτογραφίες της διευθύντριας και του καθηγητή ζητώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Δηλαδή τι λιγότερο ζητούν από όσα έκαναν οι γερμανοί ναζιστές στους Εβραίους, στους ομοφυλόφιλους, στους τσιγγάνους, στους κομουνιστές;

Ο καθηγητής αυτός βέβαια έκανε ένα τεράστιο λάθος, να πει μέσα σε τάξη ότι θα φωνάξει τη Χρυσή Αυγή αν δεν κάτσουν ήσυχα τα παιδιά. Μετά όμως τις έντονες διαμαρτυρίες των μαθητών, των γονέων τους και την προτροπή της διευθύντριας ζήτησε συγγνώμη μπροστά σε όλο το σχολείο.

Αλλά φαίνεται ότι έπρεπε να συσταθεί και λαϊκό δικαστήριο σύμφωνα με τη λογική της περιόδου της τρομοκρατίας στη Γαλλική Επανάσταση.

Και συστάθηκε. Γιατί τι άλλο είναι η ανάρτηση των φωτογραφιών τους στο facebook;

Η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη περίοδο. Η κρίση έχει χτυπήσει σκληρά την πλειοψηφία των πολιτών της. Τα κόμματα και ειδικά της Αριστεράς πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ εύκολο ο λαός να εξελιχθεί σε όχλο. Και ο όχλος δεν ποδηγετείτε.

Αλλά επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η δράση φέρνει την αντίδραση. Και είναι πολύ εύκολο να γίνει το ίδιο συμβάν με ανάποδα τα χρώματα. Και τότε τι θα λένε;

Ας προσέξουν λοιπόν γιατί αυτοί που θα χάσουν θα είναι οι ίδιοι. Και αν πέρασαν 64 χρόνια για να λάβει αριστερό κόμμα πάνω από 25%, μπορεί να συμβεί και πάλι το ίδιο.

Και τότε οι ευθύνες τους θα είναι τεράστιες όχι μόνο γιατί εξαφάνισαν το κόμμα τους αλλά γιατί διέλυσαν τις προσδοκίες αυτού του λαού να ζήσει καλύτερα.