Σόιμπλε: «Δεν αποφασίστηκε ακόμα η τύχη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

Το αυστηρό ύφος προς την Ελλάδα διατηρεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε τονίζοντας ότι η χώρα οφείλει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες και πως η τύχη της στην ευρωζώνη «δεν έχει αποφασισθεί ακόμη»

Το αυστηρό ύφος προς την Ελλάδα διατηρεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε τονίζοντας ότι η χώρα οφείλει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες και πως η τύχη της στην ευρωζώνη «δεν έχει αποφασισθεί ακόμη».

Το Βερολίνο κορυφώνει την πίεση -όπως άλλωστε το συνηθίζει πριν την εκταμίευση κάθε δόσης- την ώρα που η Αθήνα προσπαθεί να κλείσει το πακέτο μέτρων και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών για να πάρει τα πολυπόθητα 31,5 δισ. ευρώ.

«Επιθυμία μας είναι η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Όμως η Ελλάδα έχει να κάνει πολλά ακόμη. Αυτό δεν έχει αποφασισθεί ακόμη», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα πλαίσια ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF με τίτλο «Ο Αγώνας για το Ευρώ» και το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί στις 30 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν αμφιβολίες έως σήμερα ως προς το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτές οι αμφιβολίες θα πρέπει να αρθούν στο μέλλον», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την προδημοσίευση μέρους της συνέντευξής του.

Την ίδια ώρα μειωμένο εμφανίζεται το ποσοστό των Γερμανών που επιθυμούν Grexit.

Το 48% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου, που διενεργήθηκε για το γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απαντά αρνητικά φθάνει το 44%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση (11.10.2012), τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 46% και 45%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk