Προσπάθειες για έναν έντιμο συμβιβασμό στα εργασιακά

Συμβιβαστική φόρμουλα για να ξεπεραστεί η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, για να επέλθει συμφωνία επί του πακέτου των μέτρων, αναζητούν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται τις τελευταίες ώρες στο παρασκήνιο είναι προς την κατεύθυνση να επέλθει ένας…«έντιμος συμβιβασμός» που να μην πλήξει τη ΔΗΜΑΡ και τον κ. Φ. Κουβέλη που διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν τις αλλαγές στα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που εξετάζεται, και θεωρείται πολύ πιθανό, να προωθηθεί, είναι να…«παγώσουν», τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή, οι ρυθμίσεις για τις αλλαγές στο εργασιακό πεδίο και να συζητηθούν σε ύστερο χρόνο.

Αυτή η λύση, που θεωρείται καλύτερη από τις αρχικές σκέψεις να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με δύο άρθρα και το ένα να αφορά τα εργασιακά, ώστε να δώσει τη δυνατότητα ελιγμών στη ΔΗΜΑΡ, θα διευκολύνει τον κ. Κουβέλη να στηρίξει ο πακέτο και δεν θα διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή.

Η εισήγηση για το ένα άρθρο αποσύρθηκε_ παρά το γεγονός ότι έως το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν η επικρατέστερη_ καθώς διατυπώθηκαν ενστάσεις από συνεργάτες του Πρωθυπουργού με κυρίαρχο το επιχείρημα πως θα απελευθερωθούν και βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ που μπορεί να καταψηφίσουν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν τρεις επιλογές: α) απόσυρση των ρυθμίσεων για τα εργασιακά, β) προσωρινή απόσυρση των μέτρων και εκ νέου συζήτηση σε ύστερο χρόνο και γ) να κατατεθεί το πακέτο των μέτρων μαζί με τα εργασιακά, αλλά με τη ΔΗΜΑΡ να τα καταψηφίζει.

«Δεν είναι δυνατόν να τιναχτεί στον αέρα η συμφωνία για τα εργασιακά, που μπορεί άνετα να συζητηθούν αργότερα και με μεγαλύτερη άνεση» έλεγε πρόσωπο – κλειδί στις παρασκηνιακές συζητήσεις και συμπλήρωνε: «Η τρόικα πέτυχε σε πάρα πολύ υψηλό ποσοστό τους αρχικούς της στόχους. Δεν έχει κανένα λόγο να επιμείνει, από τη στιγμή που πέτυχε τη συμφωνία επί του σκληρού δημοσιονομικού σκέλους και την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών. Και το κυριότερο, κανείς εκ των πιστωτών δεν θέλει κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα, μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές».

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, αρχίζει να φαίνεται φως στο κυβερνητικό τούνελ και εντός των επομένων ωρών εκτιμάται ότι θα βρεθεί ο δρόμος για την έξοδο από την πρόσκαιρη ενδοκυβερνητική κρίση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk