Μπίστης: «Διαφωνώ με το διαχωρισμό δημοσιονομικών – εργασιακών»

«Η ανταγωνιστικότητα μπορεί να κερδηθεί με πολλούς τρόπους και σίγουρα όχι μέσα από την εξόντωση του μισθού, των αποζημιώσεων και της σύνταξης». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ 99.5 το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Μπίστης.

«Η ανταγωνιστικότητα μπορεί να κερδηθεί με πολλούς τρόπους και σίγουρα όχι μέσα από την εξόντωση του μισθού, των αποζημιώσεων και της σύνταξης». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ 99.5 το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Μπίστης.

Για τη στάσης της ΔΗΜΑΡ

Υπάρχει ένα πλαίσιο, το οποίο η ΔΗΜΑΡ δεν είχε ψηφίσει, αλλά εφόσον μπαίνει στην κυβέρνηση και προκειμένου να μη χαλάσει τη συνέχεια που διέπει το κράτος, δεσμεύεται σε μνημονιακές αποφάσεις. Όσον αφορά στα εργασιακά, δεν υπάρχει αναλυτική τοποθέτηση στο Μνημόνιο και η τρόικα καλύπτεται πίσω από το ότι πρέπει να κερδηθεί η ανταγωνιστικότητα. Αυτό μπορεί να προκύψει με πολλούς τρόπους, αλλά όχι μέσα από την εξόντωση του μισθού, των αποζημιώσεων και της σύνταξης. Επειδή όμως το θέμα είναι πολιτικό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΔΗΜΑΡ διαπραγματεύτηκε πολλά που κερδήθηκαν ή, μάλλον, που δεν χάθηκαν. Υπάρχει ένα τέλος που δεν έχει έρθει ακόμα κι ο χρόνος που μένει μπορεί να μην είναι πολύς αλλά είναι πυκνός. Οι συμβιβασμοί γίνονται στην παράταση.

Για την πιθανή μετάθεση του πακέτου των εργασιακών

Είναι μια διέξοδος, ενώ η άλλη είναι να σπάσει στα δύο, πράγμα που αποκλείεται από το Μαξίμου και από το ΠΑΣΟΚ. Και κατά την προσωπική μου άποψη πρόκειται για ένα μεσοβέζικο βήμα που θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε αργό θάνατο. Μπορεί να είμαστε στην κόντρα επάνω, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να βλέπουμε και την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Αν μας ενδιαφέρει δηλαδή να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση στο μέλλον.

Εγώ διαφωνώ με το να σπάσουν στα δύο. Καταλαβαίνω ότι αυτό εξυπηρετεί. Αλλά σας λέω την προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή και μην πείτε ότι είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ. Την ΔΗΜΑΡ τη συμφέρει προφανώς να σπάσουνε τα μέτρα στα δύο. Λέω ότι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας, στην οποία βλέπω τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έναν-έναν τώρα που έχουν σκαλώσει τα πράγματα να βγαίνουν και να βάζουν τη συζήτηση εξ απαρχής, δηλαδή και τα δημοσιονομικά που υποτίθεται έχουν συμφωνηθεί να συμπεριλαμβάνονται και να υπάρχει μια απειλή ότι δεν θα ψηφιστούν. Θα βρουν λοιπόν διέξοδο στα εργασιακά να καταψηφίσουν εκεί πέρα και θα είναι μια εικόνα κυβέρνησης που δεν θα είναι καλή. Εμάς, κάτι τέτοιο, θα μας εξυπηρετούσε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν κοιτάμε μόνο την παράταξη. Κοιτάμε ευρύτερα τη χώρα και την κυβέρνηση, της οποίας αποτελούμε συστατικό στοιχείο και για την οποία έχουμε βάλει το κεφάλι μας στον ντορβά.

Κατεβάστε από εδώ το ηχητικό

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk