Κρυφές αποδοχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα;

Κρυφές αποδοχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; | tovima.gr

Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μία συνεχής ενασχόληση του τύπου, των κυβερνώντων και της κοινωνίας με τους μισθούς στο δημόσιο. Αν είναι υψηλοί, αν ανταποκρίνονται στο παρεχόμενο έργο, πόσο πρέπει να μειωθούν κλπ. Βλέπουμε στην τηλεόραση αρχηγούς κομμάτων να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τους μισθούς φτώχιας, πλαισιωμένους από συνδικαλιστές κλάδων με ετήσιες απολαβές των 50.000 Ευρώ. Εμφανίζεται όμως κάθε τόσο ένας υπουργός να λέει ότι οι υπάλληλοι του Χ φορέα παίρνουν 4.000 Ευρώ το μήνα, και αμέσως μετά ο συνδικαλιστής παρουσιάζει εκκαθαριστικό των 800 Ευρώ.

Αυτές οι συζητήσεις το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν τη διχόνοια σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται. Οι καταγγελίες για καλοπληρωμένους Δημοσίους Υπαλλήλους εξαγριώνουν το δάσκαλο που υπηρετεί σε ένα χωριό έξω από το Καρπενήσι με μισθό 730 Ευρώ το μήνα, και τον τροχονόμο που θα περάσει το χειμώνα μέσα σε μία νιτσεράδα στη Λ. Μεσογείων.

Τι ισχύει τελικά; Όλα αυτά είναι προπαγάνδα; Υπάρχει ενιαίο μισθολόγιο, ή κοροϊδευόμαστε; Τόσα χρόνια μέσα στην κρίση κανένας δεν έχει καταγράψει την πραγματική κατάσταση και να εκδώσει δημόσια μία τεκμηριωμένη ανάλυση για το θέμα. Προσωπικά πιστεύω πως τέσσερα βασικά σημεία χρειάζονται να προσεχθούν:

1) Το εύρος της έρευνας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι μόνο του στενού δημοσίου και των ΟΤΑ. Να περιλαμβάνει δηλαδή τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, των φορέων που λαμβάνουν οποιαδήποτε επιδότηση/επιχορήγηση από το δημοσίου, ακόμη και από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ακόμη και φορείς που χρηματοδοτούνται με ποσοστά επί οικονομικών μεγεθών ή κρατήσεων που τους αποδίδονται άμεσα, π.χ. οργανισμοί, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανεξάρτητες αρχές, συνεταιρισμοί κλπ. Σε αυτούς τους φορείς, οι αποδοχές ρυθμίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, το οποίο θεωρεί συχνά ορθό να δίνει π.χ. στη γραμματέα διπλάσιο μισθό από το ενιαίο μισθολόγιο, ακόμη και αν είναι ελλειμματικό το ταμείο του.

2) Να συμπεριληφθούν όλοι οι σύμβουλοι που διορίζει η κάθε κυβέρνηση σε κάθε επιστασία, όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια. Είναι συχνό φαινόμενο κάποιοι να περιφέρονται από ΔΣ σε ΔΣ, συχνά με παράλληλη συμμετοχή σε αρκετά ΔΣ!

3) Να γίνει αναγωγή σε μηνιαία βάση του συνόλου των ετησίων παροχών και όχι μόνο του βασικού μισθού, π.χ. η αξία του δωρεάν ρεύματος στη ΔΕΗ ή τα άτοκα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών στο προσωπικό του υπουργείου. Σήμερα, σε ελλειμματικές κιόλας ΔΕΚΟ, δίδονται επιδόματα εκατοντάδων Ευρώ μηνιαίως για παιδικούς σταθμούς , φροντιστήρια τέκνων κλπ.

4) Να ελεγχθούν όλες οι υπερωρίες, τα έκτακτα νυχτερινά, η έκτακτη εργασία σε αργίες κλπ. Είναι προκλητικό με την πραγματική ανεργία στον ιδιωτικό τομέα να βρίσκεται στο 43%, στο δημόσιο που έχει ανεργία 0% , να καταβάλλονται και υπερωρίες! Δεν υπάρχει άνεργος οικοδόμος να φτυαρίσει την Κυριακή δηλαδή; Πρέπει να φτυαρίσει ο εργάτης της ΕΥΔΑΠ; Θα πει κάποιος, αυτά τα χρήματα είναι που μας λείπουν για να έρθουμε στα ίσα μας; Προφανώς όχι.

Αυτή όμως η προνομιακή μεταχείριση κάποιων κλάδων από τους πολιτικούς μας, είναι η μπαταρία της διαφθοράς, της συναλλαγής και των πελατειακών σχέσεων που συνεχίζουν να στελεχώνουν τις θέσεις των τριακοσίων, των δημάρχων, των δημαρχιακών συμβουλίων κ.ο.κ. Οι πόλοι αυτής της μπαταρίας πρέπει να αποσυνδεθούν και να κοπούν τα καλώδια. Και η αρχή της επίλυσης ενός προβλήματος είναι η αναγνώρισή του. Γι αυτό, καταλήγω, πως πρέπει οι δημοσιογράφοι να κάνουν σωστά εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ για το θέμα, να συλλέξουν και να συγκρίνουν/αναλύσουν στοιχεία από διάφορες πηγές και εν συνεχεία να τα παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη. Είναι βασικής σημασίας ζήτημα, γιατί αν δεν το κάνουν αυτοί δεν πρόκειται να το κάνει κανένας βουλευτής για να μην σπάσει τα αυγά με τους ψηφοφόρους του!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk