Για την γερμανική ΚiΚ κάθε νεκρός Πακιστανός εργάτης αξίζει 1.930 δολάρια

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο Πακιστάν, αλλά και σε μερίδα της κοινής γνώμης στη Γερμανία, όπως διαφαίνεται από δημοσιεύματα έγκριτων ΜΜΕ όπως το Spiegel, η απόφαση της γερμανικής αλυσίδας ειδών ρουχισμού Kik να αποζημιώσει με μόλις 500.000 δολάρια συνολικά τις οικογένεις 259 άτυχων εργατών που κάηκαν ζωντανοί από πυρκαγιά σε πακιστανικό εργοστάσιο

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο Πακιστάν, αλλά και σε μερίδα της κοινής γνώμης στη Γερμανία, όπως διαφαίνεται από δημοσιεύματα έγκριτων ΜΜΕ όπως το Spiegel, η απόφαση της γερμανικής αλυσίδας ειδών ρουχισμού Kik να αποζημιώσει με μόλις 500.000 δολάρια συνολικά τις οικογένεις 259 άτυχων εργατών που κάηκαν ζωντανοί από πυρκαγιά σε πακιστανικό εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε ρούχα για λογαριασμό της.
Η προτεινόμενη «αποζημίωση» αναλογεί σε 1.930 δολάρια για κάθε νεκρό Πακιστανό εργάτη. «Το ποσό αυτό είναι απαράδεκτα χαμηλό. Και ούτε καν πληροφόρησαν τις οικογένειες των θυμάτων πότε και πώς προτείνουν να το πληρώσουν. Αν η εταιρεία επιμείνει, οι συγγενείς θα κάνουν αγωγή στην Kik έως ότου λάβουν μία αποδεκτή αποζημίωση» δήλωσε ο Πακιστανός συνδικαλιστής Νασίρ Μανσούρ.
Η Kik έχει έδρα της Βόννη και το μοιραίο εργοστάσιο βρισκόταν στα περίχωρα του Καράτσι. Εραβε κυρίως παντελόνια τζιν τα οποία πωλούνται στα γερμανικά καταστήματα της εταιρείας υπό την ετικέτα «Okay» με τιμή λιανικής 15 ευρώ και 99 λεπτά έκαστο.
Η πυρκαγιά ξέσπασε πριν από έξι εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kik παραδέχτηκε ότι συνδέεται με το συγκεκριμένο εργοστάσιο μόνο μετά από σχετική δημόσια καταγγελία πακιστανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Το διάστημα αμέσως μετά την τραγωδία υποστήριζε ότι η ευθύνη αναλογούσε αποκλειστικά στον Πακιστανό ιδιοκτήτη του εργοστασίου.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμη παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των θυμάτων. Υπάρχουν 63 εργάτες που αγνοούνται και οι συγγενείς τους έχουν δώσει δείγματα DNA προκειμένου να ξεκινήσει διαδικασία ταυτοποίησης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk