Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι οι Πράσινοι μπορούν να ανακάμψουν αγωνιστικά, αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης με τη Λάτσιο για το Γιουρόπα Λιγκ, αρκεί να το πιστέψουν. Ο πολύπειρος τεχνικός επανέλαβε ότι το Τριφύλλι έχει αλλάξει επίπεδο την τελευταία διετία, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δίνουν επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Από την πλευρά του, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε ότι η ομάδα του μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσει από τη λάμψη των Λατσιάλι.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου των Πρασίνων:

-Θεωρείτε ότι μια καλή πορεία στην Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει φάρμακο για την κακή πορεία στο πρωτάθλημα;

«Αν είδατε χθες κάποιον από τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, για παράδειγμα το παιχνίδι της Μπράγκα με τη Μάντσεστερ, μπορείτε να κατανοήσετε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό το επίπεδο και σε ό,τι συμβαίνει στα εθνικά πρωταθλήματα. Λόγω των προκλήσεων που δημιουργούνται στο Τσάμπιονς και το Γιούροπα Λιγκ, το κίνητρο είναι διαφορετικό.

Αν κοιτάξουμε πίσω θα δούμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλές εμφανίσεις. Δεν είχε πάντοτε καλές πορείες στο πρωτάθλημα. Ο άλλος λόγος είναι ο τύπος του παιχνιδιού και η διαφορά είναι στο στυλ της κάθε ομάδας που προέρχεται από τη διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του αντιπάλου.

Ιστορικά οι σύλλογοι από ασθενέστερες ποδοσφαιρικά χώρες κάνουν διαφορετικούς δρόμους. Παραδείγματα; Ο Αγιαξ. Κανένας δεν τον ήξερε και κάποια στιγμή είδαμε να παίζει στους τελικούς. Στην Πορτογαλία η Πόρτο. Σιγά σιγά έγινε μια μεγάλη ομάδα. Εγώ ξέρω πολύ καλά την ιστορία της γιατί ήμουν τέσσερα χρόνια στον πάγκο της. Αναφέρομαι σε αυτές τις ομάδες και όχι στη Ρεάλ για παράδειγμα.

Οι ομάδες που μετέχουν αποτελούν τους ηγέτες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ακόμη και αν προέρχονται από μικρές χώρες. Η ιστορία του Παναθηναϊκού γράφτηκε με αποκορύφωμα το 1971. Άρα κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει την ιστορία που φέρουν αυτές οι ομάδες.

Είναι φυσικό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να σκέφτονται πως η μεγάλη ιστορία δημιουργείται από και στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει να είναι κάποια ομάδα πολύ δυνατή στη χώρα της για να είναι δυνατή και εκτός συνόρων.

Τα πράγματα αλλάζουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι παντού μεγάλες οι αλλαγές. Οι κοινωνικές συνθήκες αλλάζουν, το ποδόσφαιρο αλλάζει. Πρέπει να είσαι και οικονομικά εύρωστος σαν ομάδα για να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο».

-Πως αλλάζει αυτή η εικόνα; Βλέπουμε μια ευθεία γραμμή, χωρίς διακυμάνσεις…

«Θέλετε μια ανοδική γραμμή; Πάντα τις ίδιες ερωτήσεις μου κάνετε. Καταλαβαίνετε ότι ο πόνος μέσα μας είναι μεγάλος που ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι θέμα να έχεις μόνο δύο μάτια. Θες πολλά μάτια και μνήμη. Αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, όσο οι παίκτες συνεχίζουν να αποκτούν εμπειρία και να έχουν αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα».

-Η Τότεναμ είχε νικήσει τη Μάνστεστερ πριν έρθει εδώ. Αυτό που είδαμε μας εξέπληξε ευχάριστα. Να περιμένουμε κάτι ανάλογο αύριο;

«Εχετε σκεφτεί τον δρόμο που έχουμε κάνει με όλα τα προβλήματα, τις δυσκολίες, για να κρατηθούμε στο επίπεδο μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός; Πολλά δεν λύνονται μόνο με τη θέληση. Λύνονται γιατί υπάρχει η δυνατότητα να λυθούν. Χωρίς να τα σκεφτούμε, πιστεύω ότι παρά τα προβλήματα, αν οι παίκτες μου πιστέψουν στις δυνατότητες τους, θεωρώ ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα και από ό,τι έκαναν κόντρα στην Τότεναμ. Η Λάτσιο θα μας δυσκολέψει αλλά θα την δυσκολέψουμε και εμείς».

Χριστοδουλόπουλος: «Πρέπει να τα δώσουμε όλα»

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού ο Χριστοδουλόπουλος, τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο.

-Πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι ευκαιρία να επανακάμψουμε κατά κάποιο τρόπο. Προσφέρονται αυτά τα παιχνίδια. Περνάμε δύσκολες στιγμές, το έχουμε καταλάβει, το ξέρουν όλοι. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα αύριο. Δεν θα πω ότι πάμε για νέο ξεκίνημα αλλά πρέπει να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις».

-Πόσο δύσκολη είναι η αποστολή σας;

«Η Λάτσιο είναι πολύ καλή ομάδα. Μιλούν τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της. Ίσως να βγει σε καλό. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα διαχειριστούμε καλά το παιχνίδι. Από την λάμψη αυτής της ομάδας μόνο να κερδίσουμε έχουμε».

-Σας επηρεάζει ό,τι έχει γίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι είναι ευκαιρία να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Έχει διαφορές το ελληνικό πρωτάθλημα με την Ευρώπη αλλά συνδέεται σίγουρα το τι έχουμε κάνει. Μπορούμε, όμως, να δείξουμε ποιοι είμαστε. Σίγουρα αν εμφανιστούμε όπως με Ξάνθη και Τότεναμ, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά και να ξαναμπούμε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης».

-Είχες ένα πηγαδάκι με τους οπαδούς μετά το ματς με τον Αρη. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

«Ηταν καλό και για εμένα και για τους ίδιους το πηγαδάκι. Μιλήσαμε με ειλικρίνεια. Ό,τι τους είπα ισχύει και τώρα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Στην αποστολή ο Κουίνσι

Οσον αφορά τα αγωνιστικά, ο κ. Φερέιρα με ικανοποίηση διαπίστωσε στην προπόνηση ότι ο Κουίνσι και ο Μαυρίας ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και ως εκ τούτου συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το ματς με τους Ρωμαίους. Αντιθέτως, αποκλείστηκαν οι ανέτοιμοι: Μπουμσόνγκ, Σο, Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλος.

Επιστροφή Τσάκα με νέα πριγκιπική πρόταση

Εν τω μεταξύ, την επανεμφάνισή του στα δρώμενα του Παναθηναϊκού έκανε ο μάνατζερ επιχειρήσεων κ. Βλάσης Τσάκας, ο οποίος με δελτίο Τύπου που εξέδωσε κάνει λόγο για νέο ενδιαφέρον από τον πρίγκιπα Φαιζάλ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του κ. Τσάκα:

«Όλο αυτό το διάστημα η αποχή μας από τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό ήταν επιλογή μας. Η αύξηση του Μ.Κ όπως προκηρύχτηκε από τους νυν διοικούντες ολοκληρώθηκε και τυπικά με πενιχρά αποτελέσματα. Ο πρόχειρος και ανεύθυνος σχεδιασμός του καλοκαιριού αποτυπώνεται, δυστυχώς, και στο γήπεδο με οικτρά αποτελέσματα για την ομάδα. Παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό. Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Η ζοφερή οικονομική κατάσταση και η αδυναμία να δοθεί λύση έχει καταστήσει τον Παναθηναϊκό από πρωταγωνιστή κομπάρσο.

Εξετάζοντας προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, δηλώνουμε τη διάθεση μας να προσπαθήσουμε για μία ακόμα και ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τους συνεργάτες μου ολοκληρώνουμε μέσα στον Νοέμβριο την καινούργια μας πρόταση, την οποία και θα καταθέσουμε. Ελπίζουμε αυτή τη φορά όλοι όσοι δηλώνουν ότι αγαπούν τον Παναθηναϊκό να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το αυτονόητο. Να μας παραχωρήσουν την ομάδα στηριζόμενοι στη φερεγγυότητα της πρότασης μας και στο αναπροσαρμοσμένο μας business plan. Μόνο έτσι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει, αφού βρει την εσωτερική γαλήνη και ομόνοια, και αποκτήσει μια νέα ισχυρή διοίκηση να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών.

Μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε όραμα στα εκατομμύρια φιλάθλων του Παναθηναϊκού και την απαραίτητη δύναμη που να τον κάνει ξανά αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή στην Ελλάδα και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

HRH Prince Faisal bin Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud

υ.γ Ευχόμαστε στον Παναθηναϊκό καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη S.S. Lazio».

ΠΑΕ ΠΑΟ: Του πληρώνουμε και το ταξί

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός πάντως μετά την επανεμφάνιση του κ. Τσάκα σχολίαζαν ότι «με μεγάλη χαρά περιμένουμε και εμείς τα πετροδόλαρα που εδώ και 40 χρόνια περιμένει όλη η Ελλάδα και δεν ήρθαν ποτέ. Αναμένουμε από τον κύριο Τσάκα να φέρει την περίφημη πρόταση. Αν το κάνει θα του πληρώσουμε και τα έξοδα για το ταξί, εκτός κι αν έρθει με την κλούβα της αστυνομίας με την οποία μετακινείται συχνά».

Το σχόλιο της ΠΑΕ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τσάκα, ο οποίος απάντησε με γραπτή δήλωση ότι: «Οταν οι κύκλοι, τα τετράγωνα και λοιπά γεωμετρικά σχήματα (που παρεμπίπτοντος κάνουν party με τα λεφτά που διέθεσε ο κόσμος του Παναθηναϊκού από το υστέρημά του) αποκτήσουν ονοματεπώνυμο και έχουν τα «βαρίδια», αυτά που πλασάρουν να τα λένε επωνύμως, τότε θα χαιρόμουν ειλικρινά να συνδιαλεγώ μαζί τους.

Μέχρι εκείνη την ώρα η Αστυνομία έχει τον απαραίτητο χρόνο να αναβαθμίσει τις προαναφερόμενες κλούβες σε VIP για όλους αυτούς που τα μελλοντικά τους προβλήματα προσπαθούν να τα λύσουν στη μεγάλη και δυνατή αγκαλιά του Παναθηναϊκού. Κύριοι ακόμα και το χιούμορ σας είναι φτηνό».