Αναβολή εκλογών σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ

Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά σήμερα οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά σήμερα οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκλογή των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.
Αύριο Πέμπτη, το πρυτανικό συμβούλιο του Ιδρύματος θα αποφασίσει εάν τελικά θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα εκλογές με το σύστημα της «ηλεκτρονικής» ή της «επιστολικής» ψήφου.
Πάντως, ένταση απειλήθηκε το πρωί έξω από το εκλογικό τμήμα του Ιδρύματος στην οδό Ιπποκράτους, καθώς από άγνωστο κλήθηκε η αστυνομία για να περιφρουρήσει τη διαδικασία. Τους άνδρες της αστυνομίας βρήκαν έξω από το κτίριο οι υπάλληλοι του Ιδρύματος, αλλά τελικά μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.
Η διαδικασία ωστόσο αναβλήθηκε εκ νέου λόγω κινητοποίησης φοιτητών και διδασκόντων.
Οι εκλογές αναβλήθηκαν σήμερα οι εκλογές και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξαιτίας αντίστοιχης κινητοποίησης. Οπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση του πανεπιστημίου, οι εκλογές στο Ιδρυμα, «δεν πραγματοποιήθηκαν διότι εμποδίστηκαν από μεγάλο αριθμό φοιτητών».
«Οι εκλογές θα επαναληφθούν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος και η σχετική προκήρυξη, αύριο, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες από 9.00 έως 17.00, στα αμφιθέατρα Α, Β, Γ και Δ της Θεολογικής Σχολής» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όπου είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη εκλογές με «ηλεκτρονική» ψηφοφορία, η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων και θα επαναληφθεί πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.
Την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk