Αιχμές Λιβιεράτου για χωριστή λειτουργία χαρτογραφήσεων και κτηματολογίου

Αιχμές για τη χωριστή λειτουργία ΟΚΧΕ και Κτηματολογίου άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ευ. Λιβιεράτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτιμά τη λειτουργία τους κάτω από ένα ενιαίο κέλυφος ως «διφυή ενότητα»

Αιχμές για τη χωριστή λειτουργία ΟΚΧΕ και Κτηματολογίου άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ευ. Λιβιεράτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτιμά τη λειτουργία τους κάτω από ένα ενιαίο κέλυφος ως «διφυή ενότητα».

«Η πρωτοβουλία του Τρίτση για το ενιαίο κέλυφος του δίπολου, όπως είχε εκφραστεί πριν 25 χρόνια με τον «Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος», τον ΟΚΧΕ, γρήγορα αποπροσανατολίστηκε για να αποσυντεθεί, στον παραμείνοντα ΟΚΧΕ και στην Κτηματολόγιο ΑΕ, για λόγους που δεν είναι του παρόντος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης σε ημερίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας.
Ο κ. Λιβιεράτος κάλεσε μάλιστα τα μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας (ΕΕΔιΠοΧ), η οποία διοργάνωσε την ημερίδα, να βοηθήσουν «την όποια προσπάθεια γίνει να λυθεί τώρα και όπως πρέπει στη χώρα μας το μέγα πρόβλημα των χαρτογραφήσεων και του κτηματολογίου».
Η απουσία του διπόλου των γεωχωρικών υποδομών, όπως επεσήμανε, «αποτελεί το τερατώδες έλλειμμα του νεοελληνικού κράτους, που δεσμεύει, ακυρώνει, αλλοιώνει, καθυστερεί, παραμορφώνει και τελικά ναρκοθετεί κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που έχει την αναφορά της στη γη και το περιβάλλον της».
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό, παραμένει «ανολοκλήρωτο και προβληματικό για να καταλήξει σήμερα σε μια αμήχανη και ασθμαίνουσα, βραδυπορούσα και αγχωτική πορεία, εν συγχύσει».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk