Ρέγκλινγκ: «Το 2014 επιστρέφουν στις αγορές οι χώρες που είναι σε βοήθεια»

Μήνυμα ελπίδας έστειλε μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Κλάους Ρέγκλινγκ οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν λάβει πακέτα οικονομικής βοήθειας αναμένεται να είναι σε θέση να επανέλθουν στις αγορές εώς το τέλος του 2014, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις ανάγκες τους.

«Αυτό θα είναι εφικτό σε δύο χρόνια», δήλωσε ο Γερμανός επικεφαλής του ΕΜΣ, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες χώρες.

Αν «και δεν θα υπάρχει η αίσθηση ότι έχει ξεπερασθεί η κρίση», τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες πιθανόν θα επαρκούν τότε για να τις βοηθήσουν να περάσουν «το τελικό τεστ» και να επιστρέψουν στις αγορές ομολόγων, καθώς οι εργαζόμενοι προσαρμόζονται στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Χωρίς να αναφερθεί στην Ισπανία, σημείωσε ότι ο ΕΜΣ μπορεί να δώσει ταχύτερα μία προληπτική πιστωτική γραμμή σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από ότι ένα πλήρες πακέτο διάσωσης που απαιτεί δύο έως τρεις εβδομάδες. «Αν μία χώρα ζητήσει μία προληπτική συμφωνία, μπορούμε να δράσουμε σχετικά γρήγορα», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι η «παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά» θα μπορούσε να γίνει σε δύο ημέρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk