Αγωγή του δημοσίου των ΗΠΑ στη Bank of America για απάτη

Αγωγή με την οποία ζητεί να καταβληθούν αστικές αποζημιώσεις λόγω απάτης κατέθεσε το αμερικανικό δημόσιο κατά της Bank of America Corp, τονίζοντας ότι μέσω της θυγατρικής της Countrywide δόθηκαν πολλές χιλιάδες τοξικά δάνεια που ζημίωσαν το αμερικανικό Δημόσιο

Αγωγή με την οποία ζητεί να καταβληθούν αστικές αποζημιώσεις λόγω απάτης κατέθεσε το αμερικανικό δημόσιο κατά της Bank of America Corp, τονίζοντας ότι μέσω της θυγατρικής της Countrywide δόθηκαν πολλές χιλιάδες τοξικά δάνεια που ζημίωσαν το αμερικανικό Δημόσιο.

Στην αγωγή επισημαίνεται ότι «μεταξύ 2007-2009, με τρόπο εσφαλμένο και παραπλανητικό» και «αποφεύγοντας κάθε έλεγχο της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειζόμενων» παρήγαγε και κατόπιν πούλησε χιλιάδες τοξικά ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία οδήγησαν μεταγενέστερα τα ομοσπονδιακά στεγαστικά ταμιευτήρια Fannie Mae και Freddie Mac «σε δεινή θέση».

Ο εισαγγελέας της περιφέρειας του Μανχάταν, Πριτ Μπαράρα, τόνισε σχετικά ότι αυτά τα τοξικά δάνεια «επέφεραν συνολική ζημιά άνω του 1 δισ. δολαρίων», καθώς και «αναρίθμητες κατασχέσεις».

Παρόμοια δικαστική διαδικασία δρομολογήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου κατά της τράπεζας Wells Fargo, αλλά και από την πολιτεία της Νέας Υόρκης εναντίον της JPMorgan Chase, για τοξικά δάνεια της εξαγορασθείσας το 2008 Bear Stearns, τα οποία τιτλοποίησε και κατόπιν κατέστησε απαιτητά.

Τα τοξικά ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου πυροδότησαν την αμερικανική και παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk