Σπ. Λυκούδης: «Αν τα εργασιακά έρθουν σε ένα πακέτο, θα έρθουμε σε προφανές αδιέξοδο»

Την Τετάρτη 24/10/2012 ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10:00-10:55) για τα εργασιακά, τα νέα μέτρα και τη στάση της ΔΗΜΑΡ

Για την στάση της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά sτα εργασιακά{{{ moto }}}

Εύχομαι να μην έρθουν τα εργασιακά σε ένα πακέτο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Γιατί πέρα από τη δυσκολία που θα επιφέρουν, θα φέρουν και σε προφανή αδιέξοδο τη δική μας στάση. Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση και το λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια, σοβαρότητα και ευθύνη. Γι’ αυτό μπήκαμε σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια, τολμηρά και με κόστος, παρά τα όσα λέει ο κ. Σαμαράς. Θέλουμε, λοιπόν, να πετύχει η κυβέρνηση και η προσπάθειά της. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο στεκόμαστε εμείς, ως ΔΗΜΑΡ, απέναντι στα προβλήματα. Ζητάμε, δεν απαιτούμε, τον σεβασμό απέναντι στις δικές μας ευαισθησίες, όχι μόνο από τους συγκυβερνώντες, αλλά κι από τους τροϊκανούς. Μια λύση θα είναι να μη συζητηθούν όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο, αλλά να επιμεριστούν.

Για την παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Δεν είμαστε μια παράλογη Αριστερά. Την τελευταία στιγμή, όμως, οι δυσμενείς όροι γίνονται δυσμενέστεροι. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η στάση μας απέναντι στο ζήτημα. Επιμένουμε στην ανάγκη να πετύχει η προσπάθεια εθνικής ανάγκης, θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, την στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θέλουμε να ανοίξει ένας δρόμος.

Υπάρχουν στα εργασιακά θέματα κάποια όρια που συγκρούονται με το αξιακό μας φορτίο, με την παράδοσή μας και με την κοινωνική μας στάση. Κι αυτό θέλουμε να γίνει κατανοητό. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Η κοινοβουλευτική μας ομάδα, με την εξαίρεση δύο-τριών βουλευτών με απολύτως σεβαστές τις επιφυλάξεις τους, είναι μια γροθιά.

Για το ενδεχόμενο νέας σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξι σήμερα νέα σύσκεψη, γιατί οι ώρες είναι κρίσιμες και θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε κυβερνητική κρίση. Αυτός που σας μιλάει και η ΔΗΜΑΡ, τον άλλο δρόμο, πέρα από την επιτυχία αυτής της κυβέρνησης ή την αποτυχία, τον σκέφτεται με τρόμο. Εύχομαι και ελπίζω να καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία.

Για τον ειδικό λογαριασμό

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μου, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk