Ο πλανήτης, εκτός ΗΠΑ, στηρίζει τον Ομπάμα

Αν στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου δεν ψήφιζαν οι Αμερικανοί αλλά οι κάτοικοι άλλων χωρών, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επανεκλεγόταν πανηγυρικά. Τον νυν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών επιθυμούν να δουν ξανά στον Λευκό Οίκο οι περισσότεροι από τους 21.797 ερωτηθέντες σε διεθνή δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του BBC σε 21 χώρες

Αν στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου δεν ψήφιζαν οι Αμερικανοί αλλά οι κάτοικοι άλλων χωρών, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επανεκλεγόταν πανηγυρικά. Τον νυν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών επιθυμούν να δουν ξανά στον Λευκό Οίκο οι περισσότεροι από τους 21.797 ερωτηθέντες σε διεθνή δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του BBC σε 21 χώρες.
Στις 20 από αυτές τις χώρες ήταν εμφανής η ελπίδα να νικήσει ο απερχόμενος πρόεδροςκαι να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία. Μόνον οι κάτοικοι του Πακιστάν εξέφρασαν την ελπίδα να εκλεγεί ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ, αν και με σχετικά χαμηλά ποσοστά: 14% θέλουν τον Ρόμνεϊ, 11% τον Ομπάμα, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν καμία προτίμηση.
Η Γαλλία είναι η πιο «φιλο-ομπαμική» χώρα στη Γη, αφού σύμφωνα με την έρευνα διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό οπαδών του Αφροαμερικανού προέδρου: 72%. Μεταξύ των άλλων κρατών, οι κάτοικοι των οποίων βλέπουν θετικά τον Ομπάμα είναι η Αυστραλία (67%), ο Καναδάς (66%), η Νιγηρία (66%) και η Βρετανία (65%).
Τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, που δείχνουν ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι είναι διχασμένοι ανάμεσα στοςυ δύο προεδρικούς υποψηφίους και μάλιστα εντός των ορίων του στατιστικού λάθος.
Η έρευνα έγινε από την εταιρεία GlobeScan στο χρονικό διάστημα μεταξύ 3 Ιουλίου και 3 Σεπτεμβρίου 2012 και στα κράτη που συμμετείχαν δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk