Οι δωδεκάποντες «μεταλλικές» γόβες του Yves Saint Laurent στις δύο αποχρώσεις του πράσινου, τραβούσαν τα βλέμματα σαν μαγνήτες. Tα super models προχωρούσαν με αυτοπεποίθηση πάνω στα τακούνια που είχαν τα χρώματα του emerald. Κλασικές αλλά και εντυπωσιακές είναι τα must παπούτσια του φετινού χειμώνα. Τα σκούρα βελούδινα πράσινα κοστούμια των Gucci είναι από τα ωραιότερα ρούχα της σεζόν. Όπως και τα πουκάμισα του ίδιου οίκου από ζορζέτα με βολάν.

Η Κρίστεν Στιούαρτ δημιούργησε αίσθηση όταν το φόρεσε στο εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue για φωτογράφιση με την υπογραφή του Mario Testino. Absolutely green. Σμαραγδί, κυπαρισσί λαδί όλες οι αποχρώσεις του πράσινου…

Το χρώμα που αποπνέει δροσιά, φρεσκάδα, αριστοκρατική φινέτσα αλλά και δυναμισμό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πράσινο «βάφει» κοντά και μακριά φορέματα, παλτό, ταγέρ ,αξεσουάρ, ακόμη και αυτές τις τετράγωνες κλασικές δερμάτινες τσάντες της Chanel με ασημένια όμως αλυσίδα και κούμπωμα.

Ο οίκος Alexander McQueen παρουσίασε δύο υπέροχα φορέματα σε σμαραγδί και κυπαρισσί. Το πρώτο από αραχνοΰφαντη μουσελίνα ,μακρύ επιβλητικό. Το δεύτερο στρέτς,καθημερινό με μακριά μανίκια και βαθύ ντεκολτέ.

Η Vanessa Bruno σχεδίασε ευφάνταστες πλεκτές ζακέτες και πουλόβερ στις αποχρώσεις του πράσινου . Ο Balenciaga και ο Kenzo βγάζουν στους δρόμους κορίτσια με καταπράσινα φούτερ.

ΣΜΑΡΑΓΔΙΑ ΡΟΚ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΖΕ

Ο Karl Lagerfeld ο οποίος επιμελήθηκε το art direction στην περίφημη έκθεση Biennale des Antiquaires η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, εξέφρασε το θαυμασμό του για τα περίφημα σμαράγδια του οίκου Chaumet. Τα σμαράγδια που λάτρευσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αλλά και η Ατζελίνα Ζολί. Emeralds με την υπογραφή του οίκου Fabergé, Graff adler.

Οι ροκ stars επιλέγουν τα μπουφάν από καταπράσινα φτερά μαραμπού του John Galliano και τα συνδυάζουν με τζιν, κολλάν και μποτίνια με τακούνι-βελόνα.

Ο οίκος Tucker δημιουργεί girlie φορέματα και η Pippa Small δαχτυλίδια με μεγάλες πράσινες πέτρες.

Η Lela Rose σχεδίασε ένα φόρεμα «χορού» με στενό μπούστο και φαρδιά φούστα σε γραμμή 50’s.

Ο οίκος Blumarine παρουσίασε μερικά από τα πιο sexy ρούχα στις αποχρώσεις του πράσινου. Με πολύτιμα υλικά από δέρμα και παγέτες. Μακρύ φόρεμα γεμάτο παγέτες που συνδυάζεται με πανύψηλα δετά μποτίνια . Τα… ιλιγγιώδη ανοίγματα στο πλάι απαιτούν ψηλά καλλίγραμμα πόδια. Μεταλλιζέ δερμάτινο μπουφάν και παντελόνι.

Το πράσινο είναι απίθανα γοητευτικό ακόμα και όταν «ζωγραφίζει» παπούτσια σε ανδρική γραμμή και οικονομική τιμή για κυρίες και δεσποινίδες. Όπως αυτά των Deena & Ozzy στην καρδιά του Λονδίνου.

Χρωματίζει ακόμα και αυτά τα καυτά σορτς με παγέτες των H&M σε φθηνές τιμές.

Το πράσινο ένα από τα κυρίαρχα χρώματα της σεζόν είναι εδώ. Με θετική ενέργεια αιχμαλωτίζει την σκέψη και τις επιθυμίες των μεγαλύτερων σχεδιαστών του πλανήτη.

CHANEL

Αραχνοΰφαντες μπλούζες με πιέτες και πολλά ντραπαρίσματα στο μπροστινό μέρος . Σε ανοιχτό πράσινο.

YVES SAINT LAURENT

Πράσινα φορέματα σε στενή γραμμή και φαρδιές ζώνες στην μέση. Κολλούν σαν γάντι στο σώμα και σταματούν ακριβώς κάτω από το γόνατο.

LANVIN

Το δημοφιλές πράσινο ταγέρ με την στενή φούστα και την ζακέτα με την μπάσκα. Το πράσινο μίνι φόρεμα με τα μαύρα κεντήματα, το πράσινο κοντό γούνινο ζακέτο και το τεράστιο τύπου vintage κόσμημα με το σμαράγδι.

MIU MIU

Καλοραμμένα κοστούμια σε σκούρο πράσινο. Συνοδεύονται από ασπρόμαυρα πουκάμισα με κίτρινα και κόκκινα prints. Πράσινες τσάντες-βαλιτσάκια και πράσινα κροκό μποτίνια.

GIVENCHY

Πράσινα φαρδιά παντελόνια που «μπαίνουν» μέσα σε μπότες και σικ πουκάμισα με φιόγκους μπροστά.

KENZO

Πράσινες μάλλινες φαρδιές μίνι φούστες, μπουφάν και κοντά φορέματα.

ELIE SAAB

Καταπράσινη μακριά στενή τουαλέτα με παγέτες για τον διάσημο παγκοσμίως Λιβανέζο σχεδιαστή ο οποίος πριν λίγες μέρες έραψε και το νυφικό της Stephanie De Lannoy για τον μεγαλοπρεπή γάμο της με τον μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου Guillaume.

GIAMBATTISTA VALLI

Μακριά δερμάτινα παλτό από πράσινο κροκό δέρμα

ANTHONY VACCARELLO

Σέξι, στενό μίνι φόρεμα σε πράσινο γυαλιστερό ύφασμα.

PAUL & JOE

Πράσινα κλασικά μπλέιζερ πάνω από καρό παντελόνι.

ROLAND MOURET

Πράσινες στενές φούστες κάτω από γούνινα γιλέκα.

ROCHAS

Φαρδιές ζακέτες και πανωφόρια σε bright green.

MANISH ARORA

Εκτυφλωτικά πράσινα μίνι φορέματα.

TALBOT RUNHOF

Πράσινα κοντά αραχνοΰφαντα φορέματα ,μαντώ και τα πιο εντυπωσιακά μποτίνια στο πράσινο του σμαραγδιού.

GUCCI

Πράσινα φαρδιά σατέν παντελόνια με ασορτί μακριά σακάκια και ανάγλυφα σχέδια . Φορέματα με βολάν , βελούδινα κοστούμια. Μακριές τουαλέτες με ιλιγγιώδη ντεκολτέ, κοντά ζακέτα και ολόκληρα φορέματα από πράσινα φτερά μαραμπού.

ROBERO CAVALLI

Πράσινες μεταλλικές μπλούζες πάνω από μίνι φούστες.

DSQUARED

Πράσινα κροκό εκτυφλωτικά και πολύ «διασκεδαστικά» μπουφάν πάνω από ροζ παντελόνια.

MISSONI

Πράσινες σουέτ μακριές ζακέτες με γούνινους γιακάδες.

ETRO

Ζακέτες με πράσινη γούνα.

ERMANNO SCERVINO

Εξαιρετικά φορέματα από ακριβή, κεντημένη πράσινη δαντέλα. Μίνι στράπλες φορέματα.

CALVIN KLEIN

Παλτό σε κλασική γραμμή με ασημένιες ζώνες στην μέση σε bright green . Παντελόνια και κοντές φούστες με πιέτες.

MARC JACOBS

Πράσινα μεγάλα κασκόλ με γούνινες λεπτομέρειες και πράσινα τεράστια καπέλα που μοιάζουν με αυτά του…παπουτσωμένου γάτου.

NICOLE FARHI

Πράσινα κλασικά πουλόβερ πάνω από χρυσές φούστες.

MOSCHINO CHEAP & CHIC

Πράσινα – λαχανί φορέματα με βολάν στους ώμους και μίνι φούστες με πιέτες κάτω από ζακέτες σε κολεγιακό στυλ.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Οι σατέν «πλεχτοί» φάκελοι της BOTTEGA VENETA , οι κροκό του GIVENCHY, τα κεντημένα clutch bags του RALPH LAUREN, τα loafers του οίκου ΤΟD’S οι μικρές τσάντες ROGER VIVIER σε γυαλιστερό δέρμα, τα φιδίσια αθλητικά παπούτσια του JEAN PAUL GAULTIER , τα σουέτ μποτίνια GIANVITO ROSSI και οι τετράγωνες δερμάτινες τσάντες με τα χερούλια-κόσμημα του οίκου BVLGARI είναι από τα ωραιότερα πράσινα αξεσουάρ του χειμώνα.