Εποικοδομητική η συνάντηση Λυκουρέντζου – Ράιχενμπαχ

Την πεποίθηση ότι θα προχωρήσει στην Ελλάδα ο ιατρικός τουρισμός εξέφρασε ο επικεφαλής της Τεχνικής Βοήθειας στην Ελλάδα (Task Force), κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Την πεποίθηση ότι θα προχωρήσει στην Ελλάδα ο ιατρικός τουρισμός εξέφρασε ο επικεφαλής της Τεχνικής Βοήθειας στην Ελλάδα (Task Force), κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Όπως δήλωσε ο κ. Ράιχενμπαχ, η Task Force υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας σε αρκετούς τομείς, στο πλαίσιο του μνημονίου κατανόησης, το οποίο έχει υπογραφεί με Γερμανία, όπου ο Υπουργός θέλει ακόμη περισσότερη υποστήριξη.
«Έχουμε επίσης συζητήσει κάποια ακόμη σημαντικά ζητήματα πολιτικής όπου ο υπουργός πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις στο άμεσο μέλλον. Ο υπουργός ξεκάθαρα ελπίζει ότι με την επόμενη δόση, μετά την έκθεση της τρόικας, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν στις εταιρείες και χαίρομαι που μοιράστηκε μαζί μας μια από τις μεγάλες επιθυμίες του για το μέλλον, την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Ελλάδα. Μια πραγματικά δυνατότητα υπάρχει εκεί, η οποία πιστεύω πάρα πολύ ότι μπορεί να προχωρήσει», δήλωσε ο κ. Ράιχνεμπαχ.
Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί στο υπουργείο Υγείας οι οποίες ασχολούνται με φλέγοντα ζητήματα του χώρου, όπως είναι ο ΕΟΠΥΥ, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, οι τιμολόγηση φαρμάκων, το management νοσοκομείων, αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και ο ιατρικός τουρισμός.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «…έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Περισσότεροι από εκατό τεχνοκράτες, Έλληνες και Ευρωπαίοι, συνεργάζονται για να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση του Υπουργείου, αλλά και άλλες επιλογές πολιτικής που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει στο πλαίσιο των δανειακών της συμβάσεων».
Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι δίδεται ιδιαίτερο βάρος στον ιατρικό τουρισμό «…διότι θέλουμε να συνδυάσουμε τη φήμη της χώρας μας, την οποία οφείλει στις φυσικές, πολιτισμικές και ιστορικές της δυνατότητες, με την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Επίπεδο το οποίο μπορούν να εξασφαλίσουν το επιστημονικό προσωπικό στη χώρα μας και να συνδυάσουμε με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τις καλές υπηρεσίες με τις υποδομές του Ελληνικού Δημοσίου και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk